Pripreme za proizvodnju električnih automobila u Kragujevcu u punom jeku

Izvor: B92, 29.Jun.2023, 10:17

Pripreme za proizvodnju električnih automobila u Kragujevcu u punom jeku

Probna proizvodnja modela na struju planirana za kraj ove ili početak 2024. godine.

U Stellantisovoj fabrici automobila u Kragujevcu u punom zamahu su pripreme za proizvodnju električnog modela koja bi trebalo da počne u oktobru 2024. godine, izjavio je u sredu agenciji Beta predsednik Samostalnog sindikata te fabrike Saša Đorđević.

On je naveo da se probna proizvodnja očekuje do kraja ove ili početkom 2024. godine. Đorđević je rekao da u fabriku svakoga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dana ulazi sve više radnika domaćih i inostranih firmi zbog ugradnje nove opreme, te da je u tom smislu "napredak vidljiv".

Đorđević je, međutim, naveo da ne može o tome da govori preciznije i više, budući da je i kompanija obavezala svoje zaposlene da ne iznose podatke i da je to stvar "lične odgovornosti".

Prema njegovim rečima, radnici su proletos prihvatili kodeks koji se odnosi na "ćutanje" o informacijama u vezi sa novom proizvodnjom. Đorđević je podsetio da je kompanija tako postupila i uoči početka proizvodnje vozila Fiat 500L u Kragujevcu.

"Fiat 500L je dugo bio 'pod maskom' i niko od zaposlenih nije znao kako ovaj model izgleda, dok kompanija nije procenila kada je trenutak za promociju novog modela. I ovoga puta, kada se sprovode pripreme za proizvodnju električnog vozila, primenjuje se ista politika kompanije u cilju zaštite novog proizvoda u uslovima velike konkurencije na svetskom tržištu", rekao je Đorđević.

On je kazao i da niko od radnika ne zna kako izgleda električno vozilo koje će se sklapati u Kragujevcu.

"U Stellantisovoj fabrici u Kragujevcu je trenutno angazovano 500 radnika, a kako je ranije bilo najavljeno, sa novom proizvodnjom biće uposleno ukupno oko 1.500 zaposlenih. Očekujemo i nove mlade radnike koji će proći obuke", kazao je Đorđević.

On je izrazio očekivanje da će proizvodnja električnog vozila u Kragujevcu dovesti u Srbiju i taj grad dosta novih kooperanata, uz otvaranje novih radnih mesta, ali i zadržati firme koje već rade za fabriku automobila.

Đorđević je rekao da će radnici Stellantisove fabrike u Kragujevcu otići na kolektivni godišnji odmor početkom avgusta. Dodao je da će odmor ovog leta koristiti i radnici iz Kragujevca koji su otišli da rade u Stellantisovim fabrikama u Trnavi u Slovačkoj i gradu Tihi u Poljskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Saša Đorđević,   Kragujevac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pripreme za proizvodnju električnih automobila u Kragujevcu u punom jeku

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 29.Jun.2023

Probna proizvodnja modela na struju planirana za kraj ove ili početak 2024. godine. U Stellantisovoj fabrici automobila u Kragujevcu u punom zamahu su pripreme za proizvodnju električnog modela koja bi trebalo da počne u oktobru 2024. godine, izjavio je u sredu agenciji Beta predsednik Samostalnog...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.