Izvor: Luftika.rs, 07.Mar.2021, 15:46

Požarevljani počeli da izbacuju ljubimce na ulicu, udruženja najavljuju žalbu Ustavnom sudu

Ljudi žive u strahu i već su počeli da izbacuju svoje ljubimce na ulicu, izjavila je predstavnica udruženja „Požarevačke šapice“ Dušica Đorđević Popović komentarišući efekat odluke gradske vlasti da ograniči broj kućnih ljubimaca u ovom gradu po stambenoj jedinici.
– Mi smo posle našeg obraćanja preko N1 pod pritiskom javnosti, to moram da priznam i da se zahvalim svima koji su ispratili donošenje ove odluke o držanju domaćih i egzotičnih životinja – rekla je >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Dušica.
Ona je objasnila da je gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović 17. februara održao vanrednu konferenciju za štampu i obećao i pozvao udruženja i zainteresovane građane da podnesu gradskoj upravi predloge i sugestije vezane za ovu odluku.
– Mi smo naravno odmah sutradan podneli zvaničan zahtev za razgovor, gradonačelnik je izjavio da odluka nije Sveto pismo, da je podložna promenama, međutim do dana današnjeg naše udruženje nije dobilo poziv za razgovor – kaže ona.
Ističe da će se sutra ponovo zvanično obratiti gradu.
– Sa zahtevom da krenemo da rešavamo ove sporne članove ove odluke, ali ovog puta imaju rok od sedam dana, ukoliko ne budu pokrenuti razgovori, naše udruženje će pred Ustavnim sudom pokrenuti postupak ocene ustavnosti ove neustavne odluke – rekla je Dušica Đorđević Popović u jutarnjem programu N1.
Požarevljani u šoku: Moraju da biraju koga da izbace na ulicu
 

Pogledaj vesti o: Saša Đorđević

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.