Odborom za životnu sredinu SKGO rukovode čelnici opština sa juga Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 22.Mar.2018, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odborom za životnu sredinu SKGO rukovode čelnici opština sa juga Srbije

Predsednik opštine Gadžin Han Saša Đorđević novi je rukovodilac Odbora za zaštitu životne sredine i vanredne situacije koja radi u okviru Stalne konferencije gradova i opština. Posao njegovog zamenika pripao je predsedniku opštine Vlasotince Zoranu Todoroviću.

Gadžin Han je inače dobio nadležnost nad ovim odborom, a kako kažu, u novoformiranom odboru je 21 predstavnik gradova, opština i gradskih opština.

Konstitutivna sednica ovog odbora održana >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je 20. marta, a cilj je da se stanje u oblasti zaštite životne sredine popravi - kažu u Odboru.

Pored ovog, u Odbor za urbanizam, stanovanje i izgradnju izabrana je opština Lebane, u Odbor za finansije i javnu svojinu - Kuršumlija, u Odbor za zdravlje i socijalnu politiku - Dimitrovgrad, u Odbor za sistemska pitanja i upravu - niška opština Palilula, dok su u Nadzornom odboru predstavnici sa juga iz Babušnice i opštine Pantelej.

Inače, Niš je nakon 4 godine rukovodstvo Stalne konferencije predao Somboru, a pored ovih u predsedništvu asocijacija lokalnih samouprava su i Leskovac, Svrljig i Medveđa.

Podsetimo, Stalna konferencija gradova i opština osnovana je 1953. godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.