Stanojević: Derbi je već završen u mojoj glavi

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Apr.2011, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanojević: Derbi je već završen u mojoj glavi

Napravićemo ekipu koja može da se prilagođava situaciji na terenu, da ne moramo da „trošimo” izmene
Novi derbi – stare obaveze. Tri utakmice, tri trenera i tri pobede ima Aleksandar Stanojević protiv Crvene zvezde, a planira i četvrtu uzastopnu.

Bez primljenog gola, nadmudrio je Partizanov strateg Ratka Dostanića (1:0), Aleksandra Kristića (1:0) i >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Roberta Prosinečkog (2:0). Uverava da je osmislio plan kako da drugi put za dve sedmice skine skalp novom šefu struke crveno–belih.
Za mene je derbi već završen, „odigrao” sam ga u glavi deset puta, analizirajući prethodne utakmice i situacije koje bi mogle da se dese na Marakani – kaže Stanojević.
I, kakav je rezultat u tim „odigranim” utakmicama?
E, to se ne zna... Jedino imam plan šta da radim u bilo kom trenutku: upadnemo li u minus odmah ili na kraju, povedemo li na početku ili u finišu, bude li došlo do penala ili ne. Imamo odgovor na svaku situaciju, ništa ne sme da nas iznenadi.
Imate li nedoumica oko sastava?
Samo dve.
Jeste li razgovarali s Tejgom i Adijom posle fizičkog napada na njih?
Nema potrebe, to bi značilo da incidentu pridajem veliki značaj. Oni se ne žale, što znači da su spremni.
Pošto imate prednost 2:0, da li ćete istrčati u defanzivnoj varijanti?
Sigurno se nećemo braniti. Odavno sam rekao da nam je ideja da postignemo gol na Marakani i ostajem pri tome. Napravićemo ekipu sposobno da se tokom susreta transformiše i prilagođava situacijama na terenu, istovremeno i napada i brani, da ne „trošimo” zamene kad god gol da padne.
Vukić na tribinama
Zvonimir Vukić nije uspeo da se oporavi od povrede primicača i neće konkurisati za revanš sa Crvenom zvezdom.
Iskusni vezista Partizana trenirao je laganim intenzitetom u ponedeljak, ali nije dovoljno spreman, pa je juče stručni štab odlučio da ne rizikuje.
To znači da će Vukić propustiti i drugi meč sa crveno–belima, ali se očekuje da bude spreman za prvenstveni duel sa Spartak Zlatibor vodom.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.