Budućnost ukrotila zmajeve za četvrtfinale Evrokupa

Izvor: B92, 09.Mar.2021, 21:58

Budućnost ukrotila "zmajeve" za četvrtfinale Evrokupa

Košarkaši Budućnosti plasirali su se u četvrtfinale Evrokupa pobedom nad Cedevita Olimpijom rezultatom 79:66.

Podgoričani su u "Morači" uspeli da trijumfuju sa više od tri razlike, koliko su izgubili u Ljubljani u 2. kolu. Tada je bilo 74:71 za "zmajeve".

Meč 6. kola grupe G Top 16 faze Evrokupa bio je veoma neizvestan tokom tri četvrtine, a u poslednjih 10 minuta je tim Dejana Milojevića uspeo da se odlepi i "prelomi" utakmicu.

Najzaslužniji za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to bio je Melvin Edžim koji je dominirao u reketu i ubacio je 20 poena. Svojoj statistici dodao je i osam skokova, a ukupan indeks bio mu je 23.

Pratio ga je Nikola Ivanović sa 17 poena, a dvocifen je bio i Danilo Nikolić sa 12 poena i 10 skokova (pet u napadu).

Na drugoj strani je Jaka Blažič ubacio 18 poena, Džons je imao 12, a Peri 11 koševa.

Budućnost će u borbi za polufinale igrati protiv Monaka koji se pobedom nad Unikahom u Malagi rezultatom 98:89 izborio za prvo mesto u grupi E.

Unikahi nije pomogla fantastična partija Fernandesa koji je ubacio 28 poena.

Monako su sa po 21 poena predvodili Di Bost i Matijas Lesor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Budućnost nadoknadila minus i prošla u četvrtfinale Evrokupa

Izvor: N1 televizija, 09.Mar.2021

Košarkaši Budućnosti pobedili su Cedevita Olimpiju sa 79:66, izborili su plasman u četvrtfinale Evrokupa, gde će igrati protiv ekipe Monaka, koju sa klupe vodi bivši selektor Crne Gore, Zvezdan Mitrović. Prvo mesto u grupi G osvojio je Virtus iz Bolonje (4-1) koji večeras dočekuje Burg.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.