NEM Zagreb 2024: Otvorene su prijave za NEM Awards 2024

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 29.Feb.2024, 17:14

NEM Zagreb 2024: Otvorene su prijave za NEM Awards 2024

Nakon uspešnog prošlogodišnjeg predstavljanja, NEM Awards 2024, takmičenje za najbolji TV sadržaj iz CEE regije organizovan u tri glavne kategorije, ponovno će udahnuti život brojnim projektima predstavljanjem ključnoj publici i liderima u industriji. Dodela nagrada biće održana tokom događaja NEM Zagreb 2024, od 4. do 6. decembra 2024. u hotelu Esplanade u Zagrebu.

Prijave su otvorene i besplatne su za sve učesnike iz CEE regije!

KATEGORIJE >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << NEM AWARDS 2024

Takmičenje je organizovano u nekoliko glavnih kategorija:

Pobednik će biti podržan s mogućnostima tržišne razmene u vrednosti od 5.000 €, dok će drugoplasiranom biti dodeljeno isto u iznosu od 2.500 €, a trećeplasiranom u iznosu od 1.000 €. Tržišna razmena uključuje razne mogućnosti umrežavanja i izlaganja/predstavljanja koje sve organizuje Mediavision s partnerskim događajima kao što su Heart of Europe, Conecta, MIPCOM, Series Mania itd. Zatim, svi finalisti će imati priliku za javnu 7-minutnu prezentaciju prijavljenih projekata na NEM Zagreb 2024., besplatno učestvovanje u online pitching  i „script surgery“ radionicama.

Marta Kamińska, Sales and International Relations Department, TVP S.A podelila je svoje zadovoljstvo saradnjom između dva događanja: „Oduševljeni smo što NEM Zagreb i Heart of Europe sarađuju, te što pružamo izvrsnu priliku za pobednike da predstave svoje projekte globalnoj publici. Zahvaljujući našem partnerstvu, kreatori mogu pronaći partnerstva širom Evrope, dok publika može uživati u visokokvalitetnom sadržaju s međunarodnim potencijalom.“

Alba Pérez, Programme Coordinator, INSIDE CONTENT, takođe je komentarisala saradnju između dva događaja: „Partnerstvo između Conecta FICTION & ENTERTAINMENT (18.-21. juna Toledo, Španjolska) i NEM Zagreb 2024 olakšava internacionalnu saradnju, povećavajući potencijalni opseg i finansiranje projekata iz dve mediteranske zemalje. Ovaj savez osnažuje audiovizualne produkcije da istraže nove puteve za finansijsku podršku, značajno povećavajući njihove šanse za uspeh. Naime, dva projekta NEM Zagreb, „Playing with Scissors“ (scripted) i „Eat a Book“ (unscripted), odabrana su za Conectu 2024., naglašavajući efektivnost ovog transnacionalnog partnerstva u jačanju industrije.”

Više informacija o nagradama mogu se pronaći ovde: Prizes for Pre-development projects

Prijave su moguće do 10. novembra 2024

Nagrada je 50.000 € (nepovratno).

Prijave su moguće do 17. novembra 2024.

Više informacija o nagradama mogu se pronaći ovde: Prizes for best finished TV series in the CEE

Prijave su moguće do 24. novembra 2024.

Pobednike svih glavnih kategorija i potkategorija bira nezavisni žiri vrhunskih stručnjaka iz industrije. NEM nagrade prilika su za scenariste i kreatore sadržaja, studente vezane za industriju, producente, televizijske i produkcijske kuće, talente i druge profesionalce iz TV industrije iz CEE regije, Evrope i ostatka sveta.

Godine 2023, dobitnici NEM Awards u pet različitih kategorija takmičenja su bili:

O DOGAĐANJU NEM ZAGREB

NEM Zagreb je događaj usredsređen na stvaranje TV serija i filmova. Cilj događaja jeste povezati talente s vrednim prilikama, stvoriti prostor za nove suradnje i unaprediti TV industriju u Srednjoj i Istočnoj Evropi. NEM Zagreb stvara mogućnosti za nove projekte, poslove, koprodukcije između zemalja Srednje i Istočne Evrope te koprodukcije između zemalja niskog i visokog produkcijskog kapaciteta. Takođe pospešuje akvizicije sadržaja unutar i van CEE regije, kao i ulaganja evropskih ili globalnih streamera u izvorni sadržaj CEE regije.

NEM Zagreb 2023. sufinancira Europska unija, kroz potprogram Kreativna Europa MEDIA. Više informacija dostupno je na službenim stranicama NEM Zagreb 2024.

***

New Europe Market

New Europe Market (NEM) zajednički je naziv za niz medijskih događaja koje organizuje Mediavision, hrvatska agencija za marketing i TV industriju. NEM se već tradicionalno organizuje u Dubrovniku, a od 2019. godine u Zagrebu se organizuje poseban događaj NEM Zagreb s fokusom na televiziju.

Sve informacije o rasporedu i kotizacijama dostupne su na zvaničnim stranicama NEM Zagreb 2024.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.