Kopaonik biznis forum 2024 – Kako će veštačka inteligencija i inovativne tehnologije oblikovati budućnost?

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 20.Feb.2024, 11:37

Kopaonik biznis forum 2024 – Kako će veštačka inteligencija i inovativne tehnologije oblikovati budućnost?

O tome kako savremene tehnologije utiču na budućnost društva i ekonomije i da li je i Srbija plodno tle za ideje koje menjaju svet, biće reči na ovogodišnjem Kopaonik biznis forumu, koji će se održati od 3. do 6. marta.

Panel pod nazivom „Veštačka inteligencija: budućnost je već počela” otvoriće diskusiju na ovu temu već prvog dana Foruma. Na pitanja kako primena veštačke inteligencije utiče na razvoj savremenih rešenja i kakav je uticaj na ekonomski rast >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << pokušaće da odgovore Vladimir Crnojević, direktor Instituta BioSens, Milan Gospić, direktor Microsoft u Srbiji, Nataša Pržulj, profesor istraživač na Barcelona Supercomputing Centru, Marijana Vasilescu, CEO MediGroup i BERIS Yakup, stalni predstavnik Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji.

Takođe, veštačka inteligencija jeste samo jedan od segmenata koji otvara mogućnost za domaće inovatore  da kreiraju rešenja koja konkurišu na regionalnom i globalnom tržištu. Na Forumu, gosti će imati priliku da čuju sve o domaćem inovacionom ekosistemu i njegovoj konkuretnosti, i to u okviru Specijalnog događaja – „Forum naprednih tehnologija Niš – inovacioni ekosistem i pametna specijalizacija kao faktori regionalne konkurentnosti” koji će voditi Milan Ranđelović. direktor Naučno-tehnološkog parka Niš. Pored toga, priliku da pričaju o ličnim izazovima i uspesima na putu ka osvajanju domaćeg i regionalnog tržišta imaće i mladi preduzetnici u okviru sesije „Mladi preduzetnici: uspešne priče”.

Osim pomenutih panela, tehnološka transformacija i inovacije neizbežno će prožimati i ostale teme i diskusije na ovogodišnjem susretu, s obzirom da predstavljaju elemente nove stvarnosti kao neizbežnog faktora ekonomskih kretanja i društvenih promena, kako na lokalnom tako i na regionalnom i svetskom nivou.

Forum ima i svoju zvaničnu LinkedIn stranicu – www.linkedin.com/company/kopaonik-biznis-forum, na kojoj će redovno biti postavljane sve vesti pre i tokom trajanja Foruma.

Registracija svih zainteresovanih učesnika moguća je putem veb portala www.kopaonikbusinessforum.rs.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.