Dakar: Prva etapa Kastuu i Romi

Izvor: B92, Fonet, 02.Jan.2010, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dakar: Prva etapa Kastuu i Romi

Francuz David Kastu i Španac Nani Roma trijumfovali su na prvoj etapi 31. izdanja relija Dakar, koja je vožena od Kolona do Kordobe.

Vozač Šerka Kastu je bio najbolji kod motociklista, pošto je specijal dug 219 kilometara prešao za 1:50.42 sata, i tri sekunde brže od Sirila Desprea na KTM-u, dok je aktuelni šampion Mark Koma, takođe na austrijskom motoru, morao da se zadovolji trećim mestom. Jedini srpski predstavnik na Dakaru Gabor Sagmajster zauzeo je 67. mesto, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa 22.43 minuta zaostatka u odnosu na Francuza.

Od specijalnog izveštača B92 sa Dakara.

Kod automobilista Roma je u BMW-u do pobede na 251 dugoj etapi došao u vremenu od 1:28.29 sata, i za jedan minut i 23 sekundi je nadmašio sunarodnika i bivšeg svetskog reli šampiona Karlosa Sainca u Folksvagenu, i klupskog kolegu Stefana Peterhansela.

Iza prve trojice kod automobilista našao se Naser al-Atijah iz Katara, koji je prošle godine diskvalifikovan dok je bio u vođstvu, dok je aktuelni šampion najtežeg svetskog relija Južnoafrikanac Žinijel De Vilije, zauzeo peto mesto.

Najprestižniji i najteži reli na svetu nastavlja se u nedelju, kada je na programu etapa od Kordobe do La Riohe u dužini od 626 kilometara, od kojih je specijal 294 kilometra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kastu pripala prva etapa

Izvor: RTS, 02.Jan.2010

U prvoj etapi relija Dakar, koja je vožena od Kolona do Kordobe, pobedio je David Kastu iz Francuske. Srpski predstavnik Gabor Sagmajster zauzeo je sa 22 minuta zaostatka 67. mesto. ..Prva etapa bila je dugačka 219 kilometara..Ovogodišnji reli Dakar...

Nastavak na RTS...

Reli Dakar: Kastu pripala prva etapa

Izvor: Sportal.rs, 02.Jan.2010

U prvoj etapi relija Dakar, koja je danas vožena od Kolona do Kordobe, pobedio je David Kastu iz Francuske. Srpski predstavnik Gabor Sagmajster zauzeo je sa 22 minuta zaostatka 67.

Nastavak na Sportal.rs...

Reli Dakar prva etapa: Sagmajster 67.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jan.2010

BUENOS AIRES - U prvoj etapi relija Dakar, koja je danas vožena od Kolona do Kordobe, pobedio je David Kastu iz Francuske...Srpski predstavnik Gabor Sagmajster zauzeo je sa 22 minuta zaostatka 67. mesto. Prva etapa bila je dugačka 219 kilometara...Ovogodišnji reli Dakar počeo je juče startom u zatvorenoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Tragedija na reliju Dakar

Izvor: Radio 021, 03.Jan.2010, 11:45

Jedini predstavnik Srbije na 31. reliju Dakar, Gabor Sagmajster zauzeo je 67. mesto na prvom specijalu koji je vožen od Kolona do Kordobe u Argentini. Tokom prve etape poginula je 28-godišnja Natalija Galjardo.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.