Mladić u teškom psihičkom stanju, traži da mu donesu ćerkino telo

Izvor: Blic, 29.Maj.2011, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić u teškom psihičkom stanju, traži da mu donesu ćerkino telo

Zdravstveno stanje haškog optuženika Ratka Mladića je alarmantno i sa njim ne može da se vodi suvisli razgovor, izjavio je danas njegov branilac Miloš Šaljić novinarima ispred Specijalnog suda.

Stalno govori o poseti grobu svoje ćerke i kaže da će, ako mu se ne ispuni taj zahtev, pešice otići u Hag, rekao je Šaljić i dodao da je čak pominjao da mu u pritvor donesu ćerkin leš.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- To najbolje dokazuje u kakvom je teškom psihičkom stanju, u šta je juče mogla da se uveri i predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović, koja ga je pregledala - rekao je Šaljić i dodao da ne zna da li će o tome podneti bilo kakav izveštaj.

Šaljić je ponovio da će žalbu na rešenje o izručenju Mladića Haškom tribunalu podneti sutra. Advokat je podsetio da je Mladić preživeo dva moždana udara i izrazio bojazan za njegov život, navodeći da mu je zdravstveno stanje mnogo lošije nego juče i da je "pitanje koliko će još dugo živeti".

- On je u jako teškom psihičkom stanju. Uopšte nismo mogli da razgovaramo o odbrani, već sam samo slušao njegove navode - rekao je advokat.

"Nije tačno da je govorio loše o Šešelju"

Advokat Šaljić je istakao da nisu tačni navodi da je Mladić loše govorio o lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju.

- Čak mu se sviđa kako se Šešelj brani i voleo bi, mada to nije moguće, da ga Šešelj brani u Tribunalu - rekao je Šaljić.

Njegovo zdravlje je toliko oštećeno da on ne može da se sam o sebi brine, ukazao je advokat i napomenuo da Mladiću treba dva sata samo da pređe 20 metara do ćelije. On je najavio da će sutra od istražnog sudije tražiti da Mladića pregleda nezavisan tim lekara i utvrdi "pravo zdravstveno stanje", ocenivši da uslovi u zatvoru nisu adekvatni za njegovog branjenika, te da mu je potrebno stacionarno lečenje.

Advokat je izrazio sumnju u lekare Haškog tribunala podsećajući da je pet optuženika iz Srbije umrlo boraveći u pritvoru tog suda.

Šaljić je i danas posetio Mladića u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda, gde haški optuženik čeka da se steknu uslovi za njegovo izručenje.

Povezane vesti: Mladić se krio i u ženskom manastiru u Zrenjaninu Mladić boluje od psihoorganskog sindroma Ljajić: Morali smo da uhapsimo Mladića, pa makar izgubili na izborima Ratko Mladić - potraga duga više od deset godina Vekarić: Mladić nije toliko bolestan kao što pričaju

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.