Izvor: MozzartSport.com, 22.Nov.2020, 01:08

Veliki preokret Medvedeva, Nadal i dalje bez trofeja na završnom ATP turniru

Rus posle prvog izgubljenog sveta, osvojio dva naredna

Rafal Nadal ni u jubilanom, desetom učešću na završnom ATP turniru, neće osvoji jedan od četiri velika trofeja koja mu nedostaju u kolekciji (nije pobeđivao na mastersima u Majamiju, Šangaju i Parizu). A bio je samo gem blizu finala, sa setom "viška" u rukama. Međutim, Danil Medvedev je napravio veliki preokret (3:6, 7:6, 6:3) i sutra će protiv Dominika Tima (19.00) igrati veliko finale.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Španac i Rus su, poput prvog polufinalnog meča između Novaka Đokovića i Dominika Tima, vodili rat živaca, doduše ne sve vreme. Nadal je daleko mirije stigao do prvog seta. Sačekao je kratak pad Medvedeva u osmom gemu. Oduzeo mu je servis bez izgubljenog poena, a zatim rutinski stigao do drugog seta.

Poznat kao teniser kome raspoloženje zna da varira tokom meča, Medvedev je brzo zaboravio dešavanja u prvom setu i drugi započeo silovito. Stigao je do 4:1 u gemovima. A onda odjednom stao. Zapravo krenuo je njegov slobodan pad do 5:4 za Nadala koji je pride servirao za meč. Mnogi uz TV ekrane pomislili su da je gotovo. Ne i Danil. Bio je u tim trenucima hladan kao ruska zima. Zaledio je igru Španca koji je u tom i sledećem gemu uzeo samo jedan poen, i to ne na svoj servis, pa je sada on morao da spasava set. Spasao je, uvodeći meč u taj brejk u kome je Rus sve vreme imao inicijativu iskoristivši prvu od tri vezane set lopte.

Srušio se tada pritisak na Nadala. Mučio sa "bik s Majorke " da čuva svoje servis gemove. Spasao je jednu u prvom, drugu, pa treću, ali ne i četvrtu u sedmom gemu u kojem je Medvedev preuzeo vođstvo (4:3), da bi potom potvrdio brejk. Pao je Nadal potpuno, nesvojstveno za njega, pa je Medvedev napravio još jedan brejk za konačan trijumf.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.