Tri meč lopte malo za novog Nadala: Tompson u polufinalu posle preokreta!

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 11:14

Tri meč lopte malo za "novog" Nadala: Tompson u polufinalu posle preokreta!

Australijski teniser Džordan Tompson plasirao se u polufinale turnira u Brizbejnu.

Tompson je u četvrtfinalu savladao povratnika Rafaela Nadala, koji nije uspeo da dobije još jednog domaćeg tenisera nakon što je prethodno bio bolji od Džejsona Kublera.

Posle tri i po sata vremena igre, Tompson je slavio u tri seta rezultatom 7:5, 6:7 (6), >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 3:6 i tako okončao trijumfalni povratnički niz Rafe koji osim Kublera na startu savladao Dominika Tima.

Tompson se sa Nadalom pre ovog meča sastajao dva puta i u oba navrata je osvajač 14. titula na Rolan Garosu bio bolji uz set količnik 5:0. Moglo je vrlo lako da se desi da se taj niz i nastavi.

Sigurno su izgledala dvojica tenisera u svojim servis gemovima, sve do petog, Nadalovog gema kada je jedan od dvojice tenisera prišao iole blizu brejk šanse. Videlo se da je Tompson bio bliže tome, nije uspeo da brejkne Nadala tada, ali jeste već u narednom njegovom gemu.

Već tada se nagoveštavalo da bi Džordan mogao do velike pobede, ali ispostaviće se da će do nje stići zaobilaznim putem. Nadal je već u narednom gemu ribrejknuo, posle čega se otišlo na razliku.

Epilog je bio identičan kao protiv Tima, velika borba je u finišu pripala Nadalu koji pravi još jedan brejk i stiže do vođstva u setovima.

Po starom receptu, pošto je slomio protivnika u prvom setu očekivalo se da će Nadal lako završiti posao u drugom setu. I zaista je moglo da bude tako.

Obojica tenisera su u ranoj fazi meča propuštala brejk šanse, a Tompson se do kraja tog dela igre dva puta sučio sa situacijom u kojoj je servirao za ostanak u meču.

Pri rezultatu 5:4 Nadal je imao meč loptu, a onda još dve u taj-brejku. Nije ih iskoristio, ali Tompson jeste svoju prvu set loptu.

U trećem setu je bilo najmanje rezultatske neizvesnosti. Tompson je ponovo bio prvi koji je stigao do brejka, ali ovog puta nije bilo odgovora Nadala koji se požalio na bol u butini i tako izazvao bojazan kod svih.

Nastavio je meč posle medicinskog tajm-auta, ali nije uspeo da ozbiljnije izazove Tompsona koji posle duge razmene koristi prvu i jedinu meč loptu.

Tompsonov rival u borbi za finale će biti bugarski teniser Grigor Dimitrov, koji je takođe prethodno eliminisao njegovog sunarodnika Rinkija Hidžikatu.

Drugi polufinalni par čine Roma Safijulin i Holger Rune.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.