Šta se dešava sa Nadalom, otkazao i Melburn

Izvor: Press, 28.Dec.2012, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta se dešava sa Nadalom, otkazao i Melburn

Osvajač 11 gren slem trofeja povredio je koleno u drugom kolu Vimbldona nakon čega je saopštio da odustaje od svih takmičenja do kraja sezone.

U trenutku kada je potpuno sanirao povredu kolena i počeo u finišu godine da trenira ponovo punom parom najavljujući napad na titulu na egzibiciji u Abu Dabiju, Nadal je morao da odustane i od ovog turnira zbog stomačnog virusa.

Nova "povreda" Nadala (26) ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je pokrenula pitanje nastavka njegove karijere, jer teško je za poverovati da "samo" stomačni virus može da spreči jednog od najvećih boraca u istoriji ovog sporta da učestvuje na nekom gren slem turniru, posebno što on ne startuje naredne sedmice nego tek za 20 dana. Ili Nadal smatra da nije dovoljno spreman za Melburn i da kao takav neće moći da parira Novaku Đokoviću, Rodžeru Federeru i Endiju Mariju u Australiji ili je u posredi ozbiljnija povreda "kralja šljake".

Bivši prvi reket sveta i sigurno jedan od najvećih tenisera svih vremena poznat je po stilu igranja koji zahteva veliku angažovanost snage mišića celog tela. Njegov ujak i trener Toni Nadal još je pre par sezona izjavio da bi Rafa mogao prerano da okonča karijeru ukoliko bude nastavio da se troši na takav način. Međutim, Nadal nije zabrinut previše i svojim fanovima obećava da će vrlo brzo ponovo videti na terenu.

- Žao mi što moram da saopštim da neću igrati na Australijan Openu. Koleno sam "popravio" ali me je stomačni virus sada oborio tako da neću uspeti da se pripremim za tako zahtevan turnir. Fokusiram se na to što se pre vratim Turu - rekao je Nadal, šampion Melburna 2009. godine.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.