Razlog zbog kog vredi „žrtvovati“ Šarapovu (FOTO, VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Maj.2011, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razlog zbog kog vredi „žrtvovati“ Šarapovu (FOTO, VIDEO)

Da biste žrtvovali priliku da vidite na delu Mariju Šarapovu na „Filipu Šatrijeu“, glavnom terenu Rolan Garosa, mora da postoji stvarno debeo razlog.
Pobuda da ulaznicu zamenimo za parče hartije koje omogućava ulaz na „Suzan Leglen“, stadion broj dva, bio je meč Rafaela Nadala. Sa zemljakom Pablom Anduharom.
Momak koji je naspram ledenog Federera, ekran na kome se jasno vide osećanja, ipak je robot koji emociju kontroliše i emituje je u javnost samo kad mu odgovara.
Ali, pored uživanja u muci sa kojom pobeđuje momak koji pomalo liči i na nekog od slavnih ratnika iz najčuvenijih plemena Indijanaca, zanimljivo je pogledati tribine. A na njima raznolik svet, od bogataša sa šeširima u loži, do atraktivnih dama koje pokušavaju da dođu u Rafin vidokrug, nekolicine igrača, porodice aktera, sve do „običnih“ ljubitelja tenisa kojima su cene ulaznica za početnu fazu pristupačne...

Na ulazu vas dočekuju razvodnici u specijalnim izdanjima „Adidasa“ za Rolan Garos. Obavezno čekanje na pauzu posle drugog gema, ume da se prilično oduži. Što zbog sporosti šljake, što zbog Nadala kome je zemljak bio tvrd orah.
A kad dođete do mesta dok se ne usresredite na igru, gledate okolne detalje. Pasarelu za kabine TV komentatora iza čeone linije terena, nasuprot svečanoj loži. Pokretnu kameru okačenu za sajlu iznad bočne tribine „A“, sve do kamera koje se nalaze u „podrumskim“ boksovima, tako da su u nivou samog terena.
Nemogućnost glasnog navijanja većina gledalaca kompenzuje čestim izlascima sa stadiona, što pomalo podseća na Amerikance u pauzama između trećina na hokejaškim ili četvrtina na košarkaškim mečevima.
U svakom slučaju nešto što treba doživeti...





Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.