Rafa, šta ćeš u frižideru? (FOTO)

Izvor: B92, 10.Maj.2018, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rafa, šta ćeš u 'frižideru'? (FOTO)

Rafael Nadal, prvi teniser sveta, podelio je sliku na kojoj se nalazio u mašini za krioterapiju, koja malo podseća na frižider, na temperaturi od -196.

Madrid Open je ove godine uveo mašinu za krioterapiju, koja se koristi za oporavak posle mečeva, u kojoj se boravi tri minuta na temperaturi i do -196 stepeni celzijusa.

"Ovaj tretman je zamena za ledene kupke koje igrači koriste posle mečeva. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nadal, Đoković, Lopes i Dimitrov najviše vole da koriste ovu terapiju.", reko je vodeći fizioterapeut Sole Sančes.

Kako kaže Sančes, igrači koji nisu bili probali ovu terapiju malo su se plašili, ali posle samo jednog korišćenja bili su oduševljeni i sada je koriste normalno

"Nadal dolazi svaki dan. Svi igrači su je probali i žele da ponove", izjavio je Sančes.

Krioterapiju čine mešanje vrućine i hladnoće. Može biti korišćena pre i posle meča, jer telu daje mnogo snage i brzine pri igri.

"Igrači se plaše da uđu u mašinu pre meča ako ne igrao ubrzo zatim, jer se toliko opuste i prispava im se, pa ne žele da rizikuju. Posle terapije oni postanu jači, sa sjajnim radom srca i većim tonusom mišića", kaže Sančes.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.