Rafa: To je normalno, velika trojka neće večno trajati

Izvor: B92, 12.Maj.2021, 09:29

Rafa: To je normalno, velika trojka neće večno trajati

Rafael Nadal je došao u Rim sa željom da ostvari bolje rezultate nego na dva prethodna mastersa, u Monte Karlu i Madridu.

Španac je drugi nosilac i na startu takmičenja u drugom kolu čeka ga izazov u vidu jednog od predvodnika mlađe generacije, Janikom Sinerom.

Njih dvojica su igrali prošle jeseni na Rolan Garosu kada je Španac slavio u tri seta.

Rafa sada očekuje da podigne formu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uoči njemu omiljenog Rolan Garosa, ali kaže da nije zabrinut zbog dolaska na scenu mlade generacije.

Igrači velike trojke nisu uzeli titulu na jednom mastersu još jesenas od Rima.

"To je nešto normalno. Prva stvar je da mi propuštamo pojedine turnire. Drugo, imamo novu genereciju mladih igrača, koja je dobra. Mi imamo 34, 35, 39 godina. Ništa ne traje večno, morate da budete spremni da to prihvatite. Sasvim je normalno da posle skoro 20 godina na Turu dođe mlada gerenacija koja osvaja trofeje", kaže Nadal.

On kaže da nema problem sa tim da prihvati činjenicu da njihovo vreme polako prolazi.

"Osvajali smo gotovo svaki važniji turnir u poslednjih 19 godina. Ništa nije čudno, stopostotno prihvatam da ideu promene. Ipak, boriću se. To znači da je za tri nedelje grend slem na kojem volim da igram. Boriću se za to da igram tamo dobro", dodao je Nadal.

Kada je reč o duelu sa Sinerom, očekuje težak posao.

"Svaki meč je težak. Ako pričate o mladom igraču koji svakodnevno napreduje i koji skače na ATP listi, ima samopouzdanje i odigrao je sjajno u Majamiju, normalno je da bude težak meč. Uvek se trudim da odigram dovoljno da bih dobio meč. POnekad se to desi, ponekad ne. Potrebno je da igram dobro i protiv Janika, znam koliko će on biti uzbuđen zbog našeg duela. I ja sam, takođe. Srećan sam što sam u Rimu, gradu koji poznajem jako dobro i gde sam imao dobre turnire. Videćemo, uzbuđen sam zbog izlaska na teren", priznao je Rafa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rafa: To je normalno, velika trojka neće vječno trajati

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Maj.2021

Rafael Nadal je došao u Rim sa željom da ostvari bolje rezultate nego na dva prethodna mastersa, u Monte Karlu i Madridu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.