Izvor: Nezavisne Novine, 05.Sep.2016, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puj iznenadio sve i izbacio Nadala

Francuski teniser Luka Puj zabilježio je pobjedu karijere eliminisavši Rafaela Nadala u četvrtom kolu US opena!

Puj je odigrao fantastičan meč protiv petog tenisera svijeta i potpuno zasluženo slavio u pet setova, poslije više od četiri sata igre – 6:1, 2:6, 6:4, 3:6, 7:6 (8-6).

Na drugom uzastopnom Gren slemu igraće u četvrtfinalu, ali je njegov trijumf nad Rafom još impresivniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << jer je u Njujorku dobio treći uzastopni maraton od pet setova.

Takođe, bio je izuzetno hrabar kada je to bilo najpotrebnije, pošto je u odlučujućem dijelu nadoknadio brejk zaostatka, a onda se vratio u taj brejku kada je propustio tri meč lopte. Na kraju, agresivna igra mu se isplatila, zabilježio je 59 vinera i 51 neiznuđenu grešku, dok je Nadal takođe bio u 'plusu' (52:41).

S druge strane, Nadal je ponovo prerano završio nastup na nekom od četiri najveća turnira – do trećeg kola stigao je i prošle sezone na US openu, kao i na ovogodišnjem Rolan Garosu kada je morao da preda, a posljednji put u četvrtfinalu Grend slema našao se u Parizu 2015.

Puj je zaokružio fantastičan dan francuskih igrača i za svoje prvo polufinale će se boriti sa sunarodnikom Gaelom Monfisom, koji je deklasirao Markosa Bagdatisa sa 6:3, 6:2, 6:3.

(B92)
Pogledaj vesti o: Tenis,   Nju Jork

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ćao Nadal!

Izvor: Mondo, 05.Sep.2016

Francuski teniser Luka Puj zabeležio je pobedu karijere eliminisavši Rafaela Nadala u četvrtom kolu US Opena, a svoju pobedu najviše je proslavio jezikom!

Nastavak na Mondo...

Puj izbacio Nadala za četvrtfinale

Izvor: Press, 05.Sep.2016

Francuski teniser Lukas Puj napravio je iznenađenje na US Openu i u osmini finala eliminisao Španca Rafaela Nadala 6:1, 2:6, 6:4, 3:6, 7:6 (8:6). . foto: tanjug.rs. Francuski teniser Lukas Puj napravio je iznenađenje na...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.