Novo čudo na Vimbldonu: Lisicki eliminisala prvog favorita Serenu Vilijams!

Izvor: Blic, 01.Jul.2013, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo čudo na Vimbldonu: Lisicki eliminisala prvog favorita Serenu Vilijams!

Nemica Sabine Lisicki svrstaće se u grupu heroja ovogodišnjeg Vimbldona budući da je poput Stiva Darsisa i Sergeja Stahovskog, koji su eliminisali Rafaela Nadala i Rodžera Federera, i ona napravila senzaciju - Lisicki je sa 6:2, 1:6, 6:4 pobedila šampionku i prvog favorita turnira Serenu Vilijams.

undefined

"Svaki ponedeljak izuzetak", rekli bi hroničari ovogodišnjeg Vimbldona, aludirajući na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poraz Rafe Nadala i sada, Serene Vilijams.

Pre samo dvadesetak sati, Serena je bila jedna od zvanica proslave 40 godina WTA tura, kada ju je novinar-voditelj programa upitao da li je spremna da ide do kraja i da odbrani titulu.

"Nadam se. Jaka je konkurencija ali uživam na terenu i imam potrebno samopuzdanje", rekla je Serena.

Lisicki je to samopouzdanje za malo više od pola časa igre tektonski uzdrmala osvajanjem prvog seta sa 6:2. Loše je igrala, loše i servirala Serena koja je već tada počela da se žestoko nervira.

Međutim, kada je na početku drugog seta povela sa 3:0, kvote u kladionici naglo su pale u igri "uživo klađenje" na samo 1,05. Dakle, niko osim možda uže porodice večito nasmejane Nemice nije verovao u čudo.

Serena je lako došla do 6:1 i očekivala se demonstracija moći besne Amerikanke i u trećem setu, ali Sabine nije tako mislila. Posle 4:2 za Vilijamsovu, Lisicki je neverovatno lako došla do brejka a onda je spasila tri brejk lopte za 4:4.

Nije imala vremena Serena da otpočinje čuvene rasprave sa sudijama mada se na njenom licu videlo koliko je iznenada nezadovoljna nekim njihovim odlukama. Lisicki je jednostavno upala u pobednički ritam i iskoristila drugu brejk loptu za 5:4.

Potom je posle dva časa igre stekla i šansu godine došavši do meč lopte ali ju je poslala u aut, da bi onda napravila duplu servis grešku. Umesto da okrene na 5:5, Serena je dozvolila Lisicki previše prostora i Nemica je trijumfovala otvorivši vrata finala i sebi, ali i drugim potajnim favoritkinjama turnira poput Na Li ili Petre Kvitove.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pogledajte novo čudo na Vimbldonu: Lisicki u velikom stilu eliminisala Serenu!

Izvor: Blic, 01.Jul.2013

Nemica Sabine Lisicki svrstaće se u grupu heroja ovogodišnjeg Vimbldona budući da je poput Stiva Darsisa i Sergeja Stahovskog, koji su eliminisali Rafaela Nadala i Rodžera Federera, i ona napravila senzaciju - Lisicki je sa 6:2, 1:6, 6:4 pobedila šampionku i prvog favorita turnira Serenu Vilijams...undefined.."Svaki...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.