Novak među najboljima u istoriji

Izvor: B92, 14.Apr.2014, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Novak među najboljima u istoriji"

"Ovo je moj omiljeni deo godine", rekao je Rafael Nadal pred početak Mastersa u Monte Karlu koji označava početak sezone na šljaci.

Upravo je narednih osam nedelja ono što Nadala odvaja od ostatka ATP tura. Tri Mastersa, Rolan Garos i turnir u Barseloni, sve na njegovoj omiljenoj podlozi.

Od 2005. Nadal je u ovom periodu osvojio čak 35 titula >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << - osam u Monte Karlu, Barsloni i Rolan Garosu i jednu manje u Rimu.

„U poslednjih osam, devet godina imam pozitivne rezultate ovde. Dobio sam dosta mečeva na šljaci i takmičio sa se za najveće trofeje. To čini početak sezone na šljaci posebnim za mene., jer kad god se vratim na ove turnire, imam poseban osećaj.Sve turnire koje ću igrati u narednih mesec i po dana volim. Osećam se opušteno u svakom gradu, na svakom turniru“, rekao je Maljorčanin.

Ove godine Rafa bi mogao da obori i neke rekorde na ovoj podlozi. Nedostaju mu dve pobede do jubileja (300), a ima samo tri titule na šljaci manje od rekordera Giljerma Viljasa (46). Takođe, vodiće tokom narednog perioda i veliku borbu za teniski presto sa Novakom Đokovićem.

„Ovo je važan deo sezone za sve tenisere. Tri Mastersa, jedan Gren slem i jedan turnir serije 500. Mnogo je poena u igri.“

Novak u tom periodu ima 3.000 bodova manje od Nadala da brani, ali će u Monte Karlu braniti titulu. Srpski teniser prekinuo je prošle sezone seriju od osam titula Nadala.

„Sve ima svoj početak i svoj kraj. On je odigrao sjajno. U prvom setu je igrao neverovatno. Dobio je većinu dugih relija. U drugom setu sam bio u dobroj poziciji da izjednačim, ali nisam. Igram protiv jednog od najboljih igrača u istoriji. Normalno je da mogu da pobedim, ali i da izgubim“, dodao je Nadal.
Srpski teniser rekao je pred start sezone na šljaci da se ove godine ne opterećuje toliko osvajanjem Rolan Garosa.

Nadal turnir u Monte Karlu počinje u drugom kolu protiv boljeg iz duela Gabašvili – Simon.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Novak među najboljima u istoriji"

Izvor: B92, 14.Apr.2014

"Ovo je moj omiljeni deo godine", rekao je Rafael Nadal pred početak Mastersa u Monte Karlu koji označava početak sezone na šljaci...Upravo je narednih osam nedelja ono što Nadala odvaja od ostatka ATP tura. Tri Mastersa, Rolan Garos i turnir u Barseloni, sve na njegovoj omiljenoj podlozi...Od 2005....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.