Novak izgubio finale

Izvor: Glas javnosti, 04.Avg.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak izgubio finale

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da osvoji masters turnir u Sinsinatiju (2,61 milion dolara). On je u finalu izgubio od Britanca Endi Mareja rezultatom 6:7(4), 6:7(5) posle 262 minuta igre. Novak je u ovom meču napravio mnogo grešaka, što je, verovatno, plod velikog umora jer je nepunih 20 sati posle fenomenalne igre i pobede u polufinalu nad Rafaelom Nadalom igrao finale s Britancem. Marej kao da je našao recept za trijumf, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << posle četiri uzastopna poraza koja je pretrpeo od Novaka. Prošle nedelje je trijumfovao u Torontu, a sada je bio uspešniji i u Sinsinatiju.

U prvom setu nije bilo brejka, a odluka je pala u 13 igri u kojoj je Endi bio smireniji i bolji. Naš teniser u tom prvom setu nikako nije mogao da odigra sigurno, a najviše je pravio greške na drugi servis svog protivnika. Ni forhend, koji je jedno od najjačih oružja našeg Dejvis kup igrača, nije u ovom dvoboju funkcionisao na uobičajenom nivou.

Nadal: Đoković rival za prvo mesto

Nadalu je posle meča ostalo samo da pruži ruku i čestita čoveku koji će mu biti najveća pretnja za mesto broj jedan uz Rodžera Federera.

- Siguran sam da i Đoković želi prvo mesto - odgovorio je Nadal na pitanje novinara koliku opasnost za njega predstavlja srpski teniser.

Ipak, Nadal nije imao mnogo razloga za nezadovoljstvo posle poraza.

- Ovo je bila moje najbolja sezona na tvrdoj podlozi do sada. Igrao sam odlično ovde, a kad se tome doda titula u Torontu, to je gotovo savršeno - rekao je posle meča Španac koji će od 18. avgusta biti prvi teniser sveta.

Zimonjić i Nestor stali u polufinalu

Srpsko-kanadski dubl Nenad Zimonjić-Danijel Nestor nije uspeo da se plasira u finale turnira Masters serije u Sinsinatiju. Zimonjić i Nestor su poraženi u polufinalu od izraelske kombinacije Džonatan Erlih - Endi Ram sa 2:1( 6:4, 5:7, 10:7).

Meč je obilovao neizvesnošću, a pobednik je morao da se odluči u velikom taj-brejku. U njemu su bolji bili Erlih i Ram, koji su konačno stigli do pobede posle sat i 24 minuta.

U drugom setu, prvi je do brejka, u ranoj fazi igre stigao Novak, ali rival odmah uzvraća. Sledeći brejk pravi Britanac, ali sada Beograđanin uzvraća. Ipak, Marej je stigao do vođstva od 5:3 i činilo se tada da će lako do pobede. Imao čak četiri meč lopte u regularnom delu meča, ali je Novak uspeo da ih neutralizuje pa se ponovo ušlo u taj brejk u kome je Britanac ponovo bio na visini zadatka, a Novak je nastavio da u odsudnim trenucima greši.

Endi Marej je ovom pobedom stigao do svoje prve masters titule u karijeri.

VOLIMO TE NOVACE !!! Samo napred u nove pobede. Ti si nama SRBIMA najveca radost pa cak i kad ti izmakne pobeda.

SRBI KANADE SE PONOSE TOBOM!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.