Niko nikada kao Rafael Nadal

Izvor: RTS, 23.Nov.2019, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niko nikada kao Rafael Nadal

Prvi teniser sveta Rafael Nadal ponovo je bio heroj Španije i doneo svojoj ekipi plasman u polufinale Dejvis kupa. Španci su u četvrtfinalu završnog turnira savladali Argentinu sa 2-1 u pobedama.
Nadal je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prvo lako savladao Dijega Švarcmana u singlu, a potom sa Marselom Granoljersom Pujolom u dublu doneo odlučujući poen.

Na taj način "Bik sa Majorke" je nastavio neverovatan niz i zabeležio 29. uzastopni trijumf u Dejvis kupu, u obe konkurencije. To je najduža serija jednog igrača u 119 godina dugoj tradiciji ovog takmičenja.
"Sjajna vest je što smo prošli. Ponovo smo morali da jurimo rezultat, ali smo pokazali timski duh. Imamo mnogo sjajnih igrača, kako na terenu, tako i na klupi. Izuzetna podrška navijača, moramo svima da zahvalimo", rekao je Nadal.
On je na taj način odveo svoj tim na megdan Velikoj Britaniji i taj meč na programu je od 17.30.
Jedan od onih koji sjajno igraju u najstarijem ekipnom teniskom takmičenju je i naš Novak Đoković, koji ima 14 uzastopnih pobeda u Dejvis kupu, ali samo u pojedinačnoj konkurenciji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVAK JE U PRAVU: Nadal podržao Đokovića, nešto mora da se uradi

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2019, 01:13

Dva jaka takmičenje u kratkom vremenskom periodu...Prvi igrač sveta Rafael Nadal složio se i podsržao ideju svog velikgo rivala Novaka Đokovića da bi trebalo spojiti Dejvis kup i ATP kup u jedno takmičenje. Najbolji srpski teniser rekao je da je neodrživo da se dva takmičenja istog tipa igraju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.