(Ne)očekivano – Nadal se povukao!

Izvor: B92, 07.Mar.2024, 08:02

(Ne)očekivano – Nadal se povukao!

Rafael Nadal saopštio je da se povlači sa Mastersa u Indijan Velsu, prvog dana turnira.

Španski teniser je istakao da to radi sa "velikom tugom", ali da nije spreman da se takmiči na najvišem nivou.

"Sa velikom tugom moram da se povučem sa ovog fantastičnog turnira. Svi znaju koliko volim ovo mesto i koliko volim da se takmičim ovde u Indijan Velsu“, naveo je Nadal.

Nadal je odigrao egzibicioni meč prošle nedelje u Las >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vegasu protiv Karlosa Alkarasa, u kojem je pokazao dobar nivo forme i u kojem je poražen uprkos tome što je spasao pet meč lopti.

"Naporno sam radio i trenirao i svi znate da sam uradio test ovog vikenda, ali nisam spreman da igram na najvišem nivou na tako važnom događaju", dodao je on.

Teniser iz Manakora, koji je u glavni žreb ušao sa zaštićenim plasmanom i trebalo da debituje u četvrtak protiv Kanađanina Miloša Raonića, odustao je od turnira koji je osvojio tri puta u karijeri.

"To nije laka odluka. Veoma je teška u stvari, ali ne mogu da lažem sebe i hiljade navijača. Nedostajaćete mi i siguran sam da će ovaj turnir biti sjajan", zaključio je Nadal.

To je druga godina zaredom u kojoj se Nadal ne takmiči u Indijan Velsu.

Poslednji Nadalov zvanični meč datira od 5. januara u Brizbejnu, kada je doživeo mikro-pukotinu mišića.

Njegovo mesto u glavnom žrebu Indijan Velsa zauzeće Sumit Nagal iz Indije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Evo zbog čega se Nadal povukao sa Indijan Velsa

Izvor: Sportal.rs, 07.Mar.2024

Rafael Nadal se sa turnira u Indijan Velsu povukao zbog povrede kuka. Marka detaljno piše o tome da je Španac zapravo pocepao mišić blizu kuka i da je zbog toga morao da odustane od prvog ovogodišnjeg mastersa.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.