Nadalov doktor: Rafa nije srećan

Izvor: B92, 04.Jun.2023, 23:29

Nadalov doktor: Rafa nije srećan

Anhel Ruiz-Kotoro, doktor Rafaela Nadala, otkrio je kako se oseća španski teniser posle operacije mišića levog kuka.

Inicijalne prognoze su da će bivši broj jedan morati da se oporavlja punih pet meseci, a operisan je u petak uoči svog 37. rođendana.

"Teško je reći da će posle pet meseci moći da igra sto odsto. U tih pet meseci je sve, možda bismo sve mogli da prolongiramo za još mesec >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako bi se popravilo opšte stanje. Oko Dejvis kupa krajem novembra će se znati mnogo više", rekao je Ruiz-Kotoro.

Teniser iz Manakora je već započeo proces oporavka.

"Rafa nije srećan. Vreme je da prihvati situaciju, ali to ga stavlja u novi položaj. Polako je počeo sa procesom oporavka. To je normalno kada znate šta je po sredi, sledi period prilagođavanja i nastavak svega. Znali smo da ima bazičan problem, jer taj mišić nije isti kao tetiva. Svaki put kada bi se naprezao, posle većih napora nije bio dovoljno jak".

Objasnio je i zašto je urađen operativni zahvat.

"Standardne metode lečenja nisu dale željeni rezultat. Sreli smo se, konsultovali i odlučili da operišemo uz pomoć doktora Marka Filipona, koji je specijalista za operacije kuka i moj veliki prijatelj. Ako budemo poštovali vreme, mislim da će se oporaviti. Žurba u ovom slučaju nije dobar drug. Pričamo o pet meseci jer je to optimalan period, ali nemamo čvrst raspored. Sezona će tad biti završena. Ciljevi su važni kako bi igrač imao stimulans. Ne bih da pričam o prognozama uspeha, ali mislim da imamo velike šanse. Ostatak tetive je zdrav i zaceljuje. Potrebno je vreme za regeneraciju", rekao je Nadalov doktor koji dodaje da će on za desetak dana moći da radi na biciklu i da pliva u bazenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.