Nadal zaustavio Novakov pobednički ples u Montrealu

Izvor: Politika, 11.Avg.2013, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal zaustavio Novakov pobednički ples u Montrealu

MONTREAL – Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale turnira masters serije u Montrealu, pošto je u polufinalu izgubio od Španca Rafaela Nadala u tri seta – 6:4, 3:6, 7:6 (7:2).

U još jednom meču za pamćenje koji su odigrali Đoković i Nadal, španski teniser je izvanredno odigrao taj brejk trećeg seta i zasluženo stigao do 21. pobede u 36. međusobnom duelu.

Prvi set Nadal je dobio dosta lako, zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << greškama srpskog tenisera. U tom delu igre Španac je imao dve brejk šanse i obe je realizovato tako što je Đoković napravio dvostruke servis greške.

Đoković je za to vreme propustio četiri prilike za brejk, a iskoristo je petu kada je Nadal već vodio 5:2.

Drugi set je rešen u devetom gemu, kada je Đoković iskoristio prvu priliku za brejk i poveo 5:4. Potom je na svoj servis završio set, pošto je prethodno spasio jednu brejk šansu Nadala.

U trećem setu španski teniser je u osmom gemu propustio dve vezane brejk šanse i na kraju je sve rešeno u taj brejku, koji je Đoković odigrao neverovatno dekoncentrisano i izgubio je prvih šest poena.

Ovim porazom, Đoković je izgubio 620 poena, pa će od ponedeljka imati 2.790 poena više od Endija Mareja, što znači da mu predstoji velika borba da treću godinu zaredomn završi na prvom mestu ATP liste.

Đoković: Odlučilo je nekoliko poena

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je posle poraza od Rafaela Nadala u polufinalu Rodžers kupa u Montrealu da su nijanse odlučivale o pobedniku.

Nadal je do 21. trijumfa iz 36 međusobnih duela došao posle velike borbe i dva sata i 29 minuta igre - 6:4, 3:6, 7:6 (7:2).

„Bio je ovo veoma neizvestan meč, nekoliko poena odlučilo je ko će biti pobednik. Imao sam šanse, Nadal takođe i na kraju je bio bolji. Svaki put kada igramo jedan protiv drugog, to je uzbudljiv meč za gledaoce. Obojica želimo pobede u ovakvim mečevima, sada je on uspeo u tome”, rekao je Đoković.

Nadal će u finalu igrati protiv Kanađanina Miloša Raonića, koji je bio bolji od Vaseka Pospišila sa 6:4, 1:6, 7:6 (7:4).

„Veoma je važno pobediti Novaka na bilo kojoj podlozi. On uvek igra na visokom nivou i morate da pružite dobru partiju, skoro savršenu, da bi ga pobedili”, rekao je Nadal.

U ponedeljak počinje Masters u Sinsinatiju gde je Đoković postavljen za prvog nosioca. Srpski teniser je slobodan na startu, a u drugom kolu igraće protiv pobednika meča Huan Monako (Argentina) – Jirgen Melcer (Austrija).

FoNet/Tanjug

objavljeno: 11/08/2013
Pogledaj vesti o: Tenis,   Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković izgubio od Nadala u polufinalu Rodžers kupa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Avg.2013

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Rodžers kupa u Montrealu pošto je jutros izgubio od Španca Rafaela Nadala sa 2:1 u setovima. Nadal je dobio prvi set sa 6:4, a već u narednom Đoković je uzvratio istom merom (6:4). Izjednačena borba dvojice tenisera vodila...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.