Izvor: MozzartSport.com, 14.Maj.2021, 14:31

Nadal uzvratio udarac Zverevu i plasirao se u polufinale Rima

Španac se revanširao Nemcu za poraz u Madridu

Koji minut preko dva sata je Rafael Nadal morao da se bori sa svojim prvim servisom, mislima iz Madrida gde ga je Aleksadar Zverev iznenadio. Ali, ipak nije dopustio da ga Nemac zaustavi ka 12. polufinalu u Rimu gde cilja jubularni deset pehar - 6:3, 6:4

Silovito je počeo Španac. Na dva gema na svoj servis koja je osvojio bez izgubljenog poena, nadovezao je dva brejka za 4-0. Pomsilio je da će brzo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da odradii posao u prvom servisu, ali ga je već u petom gemu Nemac podsetio na slike iz Mastersa u prestonici Španije. Uzvratio je brejkom, zatim nešto kasnije stigao i do prilike da se potpuno vrati u set. Odlično je pronalazio ono vrlo malo prostora gde gde Španaca ne može da stigne loptu. Čak je u jednom trenutku Nadal posrnuo, sapleo se i pao uz uzdah brige sa tribina, uhvativši se za kuk dok je bolna grimasa otrivala da nije bilo bezbolono prizemljenje. Ipak, brzo se podigao i nastavio meč.

U nastavku je jedino šljaka na njegovom šortsu i majici otkrivala šta se nekoliko minuta ranije desilo, dok je Nadal ponovo uhvatio ritam, prilično lako odbranio novi napad Zvereva - brejk loptu - i smireno priveo prvi set kraju.

Poučen iskustvom s početka meča, Zverev je daleko konretnije ušao u drugi set u kome je Nadal nastavio da se muči sa prvim servisom, spasavajući čak tri lopte kod 2-1 za njega. A onda je osetio priliku za napad već u sledećem brejku i to kada je Nemac najmanje očekivao, kod 40:15 za njega. Napravio je Španac brejk koji je potvrdio posle takođe još jednog juriša od 15:40, ali na svoj servis.

Iako je imao dve vezane prilike da vrati set "na nulu", opet Zverev nije imao smirenost da osvoji gem.

Ništa manje napeto nije bilo ni u nastavku. Nemac se grčevito borio do ostane u meču, dok je Nadal još žešće udarao po loptici. Nije imao odgovor na jedan od retkih lako osvojenih gemova Zvereva za 5:4. Ali, nije ni morao, čuvajući snagu za deseti gem u kome je Zverev imao stekao tri brejk lopt. Prvu nije pogledala sreća koja je skliznula sa vrha mreže u aut, da bi Nadal drop šotom "sasekao" drugu, a zatim rutinski spasao i treću.

Kada je sve te šanse Zverev propustio, Nadal nije imao milosti. Servis volejom je zakoračio u polufinale gde će ga sutra čekati Rejli Opelka. Amerikanac kome je Aslan Karacev predao četvrtfinale posle 2-0 u prvom setu, do borbe za finale u Rimu stigao je bez izgubljenog gema na svoj servis.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Nadal se revanširao Zverevu za poraz u Madridu

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Maj.2021

Rafael Nadal se plasirao u polufinale Mastersa u Rimu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.