Nadal se oglasio: Bol na istom mestu

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 17:31

Nadal se oglasio: Bol na istom mestu

Španski teniser Rafael Nadal prokomentarisao je probleme zdravstvene prirode na turniru u Brizbejnu.

Nadal je propustio tri meč lopte u četvrtfinalu protiv Džordana Tompsona, od kojeg je i izgubio posle preokreta.

Ono što je veća briga jeste činjenica da je tokom trećeg seta tražio medicinski tajm-aut zbog bola u predelu kuka, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je operisao prošlog leta.

"Bol je na istom mestu, ali osećam da je mišić u pitanju od umora. Prošle sezone je to bila tetiva i osećaj je bio potpuno drugačiji. Više sam osetio. Jedini problem je što je isto mesto, pa sam zabrinutiji nego inače", rekao je Nadal i dodao:

"Nadam se da su mišić ’napunjeni’ posle nekoliko dana napora i veoma teškog meča. Već sam rekao da mi je cilj da budem konkurentan za nekoliko meseci. Tačno je da sam odigrao dva meča. Mnoge stvari mogu da se dogode mom telu posle godinu dana bez takmičenja. Nadam se da je samo mišić u tom predelu opterećen".

Nadal je u Brizbejnu savladao Dominika Tima i Džejsona Kublera.

"Već sam rekao da nisam došao ovde da osvajam turnire. Došao sam da ponovo igram tenis i dam sve od sebe. Nadam se da ću se osećati bolje za nekoliko dana. Ako ne, uradiću testove. Videćemo šta se dešava".

Nadal će naredne nedelje trenirati u Melburnu, gde 14. januara kreće Australijan open.

"Ono što je sada bitno je da sam uspeo da odigram tri meča u Brizbejnu. Moj rival je igrao dobro i moramo mu odati priznanje", kazao je Rafa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.