Nadal, princ Rima

Izvor: RTS, 21.Maj.2012, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal, princ Rima

Najbolji teniser sveta nije uspeo da odbrani prošlogodišnju titulu na turniru u Rimu. U finalnom meču Rafael Nadal je slavio sa 2:0 (7:5, 6:3) i poneo novu, 35. titulu na šljaci u karijeri.

Meč je počeo ravnopravnim odmeravanjem snaga, a naš teniser u prvom gemu uspeva da sačuva čak dve brejk lopte i dobije svoj servis. U petom gemu Nadal uzima Đokovićev servis i vodi sa 3:2, ali najbolji teniser >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sveta odmah uzvraća i dolazi do prve brejk lopte. Odmah koristi šansu, vraća brejk i rezultat na 3:3, a onda dobija svoj servis bez izgubljenog poena.

Kod rezultata 5:5 i prednosti našeg tenisera, posle greške linijskog sudije, Đokoviću naglo pada koncentracija i Nadal uspeva da načini brejk i stiže do rezultata 5:6, a onda i ekspresno završi prvi set u svoju korist 7:5.

Drugi set se nastavlja u istom ritmu. Naš teniser ne uspeva da vrati koncentraciju i Nadal osvaja brejk za 1:0. Đoković uspeva da stigne do čak četiri brejk lopte, ali ne koristi nijednu, pa Nadal vodi sa 2:0. Slične prilike imao je i kod 2:1, ali Nadal opet uspeva da spase svoj servis za 3:1. Ritam igre u nastavku ostaje isti, a na 3:5 Nole servira za ostanak u meču.

Posle 2 sata i 20 minuta igre Nadal ima meč loptu i osvaja titulu u Rimu.

Rafa je sa velikim samopouzdanjem dočekao duel, jer je uspeo da prekine niz poraza u finalima od Noleta savladavši srpskog tenisera u Monte Karlu. Ako izuzmemo Madrid gde se nije proslavio na plavoj šljaci, Nadal je u sjajnoj formi, a jedini ko mu se u Rimu dostojno suprotstavio, makar u jednom setu, jeste zemljak David Ferer.

Na drugoj strani Đoković je posle nešto slabijih igara na nekoliko prethodnih turnira konačno stabilizovao formu i spreman je da brani i teniski presto i ovaj turnir koji je prošle godine osvojio upravo protiv Španca.

Ubedljiv trijumf pokazao je da se srpski teniser nalazi u staroj formi, a kada je tako on izgleda nepobediv. Nole je spreman da pokaže da je Večni grad i ove godine njegov.

 

Đoković–Nadal 0:2 (5:7, 3:6)
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.