Nadal prestigao Agasija po osvojenim trofejima: Preko Monfisa do titule u Dohi

Izvor: Blic, 04.Jan.2014, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal prestigao Agasija po osvojenim trofejima: Preko Monfisa do titule u Dohi

Prvi teniser sveta Rafael Nadal trijumfovao je na prvom zvaničnom turniru u 2014. godini pošto je u finalu Dohe bio bolji u veoma teškom susretu od Francuza Gaela Monfisa 6:1, 6:7(5), 6:2. Špancu je na takmičenju Kataru bila 61. titula u karijeri sa kojom je prestigao slavnog Andrea Agasija.

U prvom setu sve je išlo na vodenicu španskog igrača koji je iskoristio obe brejk lopte za pet povezanih gemova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i dva oduseza servisa.

Monfis je tek tada uspeo da prvi put sačuva svoj prvi udarac, ali mu to nije bilo od pomoći, jer je sa četiri brza poena Rafa prišao na korak od titule.

Kada su svi pomislili da će posao biti lak u nastavku za Nadala, ispostavilo se da je francuski teniser "okrenuo ploču" i zaigrao mnogo bolje napravivši brejk u drugom gemu.

Sačekao je Rafa da oslabi talas dobre igre protivnika, a onda uzvratio ribrejkom u sedmom gemu iskoristivši drugu brejk loptu. U nastavku su oba tenisera ljubomorno čuvala svoj servis, pa je moralo da se igra u taj-brejku gde je Monfis uspeo da dobije sa 7:5 i uvede borbu u odlučujući set.

Ipak, Monfis je imao snage samo za toliko otpor, jer nije uspeo da spasi lagan hod Nadala ka prvom trofeju u 2014. godini.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nadal prestigao Agasija po osvojenim trofejima: Preko Monfisa do titule u Dohi

Izvor: Dzungla.org, 04.Jan.2014

Prvi teniser sveta Rafael Nadal trijumfovao je na prvom zvaničnom turniru u 2014. godini pošto je u finalu Dohe bio bolji u veoma teškom susretu od Francuza Gaela Monfisa 6:1, 6:7(5), 6:2. Špancu je na takmičenju Kataru bila 61. titula u karijeri sa kojom je prestigao slavnog Andrea Agasija.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.