Nadal postaje ambasador tenisa u Saudijskoj Arabiji

Izvor: B92, 16.Jan.2024, 01:02

Nadal postaje ambasador tenisa u Saudijskoj Arabiji

Rafael Nadal postao je ambasador tenisa u Saudijskoj Arabiji.

Ovu informaciju je potvrdila teniska federacija ove zemlje.

Ponovo se pokazuje koliko novac može da ima uticaja na sam sport, tako da sada ova zemlja se posle velikog ulaganja u fudbal, veliki novac daje i na tenis.

Prvi ljudi tenisa u ovoj zemlji imaju želju da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nekadašnji prvi teniser sveta otvori akademiju u Saudijskoj Arabiji.

Arij Almutabagani smatra da je Nadal pravi čovek za ambasadora ove zemlje i da je on oličenje sportiste na koga bi mladi teniseri trebalo da se ugledaju.

"Rafa je oličenje svih vrednosti koje cenimo kod istinskog šampiona. On je idealan uzor za mlade dečake i devojčice, neko na koga mogu da se ugledaju. Jasno je da svakog dana daje sve od sebe. Njegova posvećenost treningu, svakom udarcu i način na koji se bori za svaki poen – to su vrednosti koje se nadamo da će preneti i na naše buduće zvezede. Nije cilj da se razviju samo kao igrači već i kao ljudi", rekao je prvi čovek teniske federacije Saudijske Arabije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.