Nadal pobedio Tima za 12. titulu na Rolan Garosu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2019, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal pobedio Tima za 12. titulu na Rolan Garosu

Rafael Nadal postao je prvi teniser, bilo u muškoj bilo u ženskoj kategoriji, koji je 12. puta osvojio jedan grend slem turnir. Španac je savladao Dominika Tima u finalu Rolan Garosa rezultatom 3:1 (po setovima 6:3, 5:7, 6:1, 6:1) i ispisao novu stranicu istorije "belog sporta".

Nadal je učinio očekivano, najavljivano, zbog toga ništa manje veličanstveno. Španski teniser učinio je i često nemoguće – opravdavši često banalne novinarske nadimke ("kralj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << šljake") – i još jednom potvrdio svoju suverenost na crvenoj podlozi.

A nije delovalo da će baš tako biti, barem ne u onom delu sezone koja najavljuje i čiji je klimaks Rolan Garos. Poraz u polufinalu Madrida, u polufinalu Barselone, u polufinalu Monte Karla, ipak je prekinuo trijumf nad Novakom Đokovićem i titula na masters turniru u Rimu.

Nakon toga nije bilo povratka. Dominik Tim se pridružio Rodžeru Federeru (četiri puta) i Novaku Đokoviću (dva puta) koje je Nadal više puta savladao u poslednjem meču na grend slemu u Parizu.

Ovo je, kao da impozantnim brojevima nema kraja, 23. uzastopna pobeda na mečevima Rolan Garosa za Španca.

Nadalu je ovo 18. titula na najvećim turnirima i sada ima samo dve manje od rekordera Rodžera Federera, a tri više od Novaka Đokovića.

Rolan Garos se igrao za ukupni nagradni fond od 42.661.000 evra.
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal,   Novak Đoković finale,   Novak Đoković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

KRALJ ŠLJAKE OPRAVDAO NADIMAK: Nadal pobedio Tima za 12. titulu na Rolan Garosu (FOTO)

Izvor: RTV Pink, 09.Jun.2019

Rolan Garos se igrao za ukupni nagradni fond od 42.661.000 evra.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.