Izvor: MozzartSport.com, 22.Apr.2021, 18:45

Nadal opet izgubio set, ali i ponovo pobedio

Kei Nišikori ga je malo namučio – 2:1

Drugi meč zaredom u Barseloni kako Rafael Nadal gubi set na šljaci. To je nešto na šta nismo navikli. Uspeo je Ivaška da mu uzme set juče, a danas i Kei Nišikori. Ipak, u oba slučaja Španac je uspeo da dođe do pobede - 2:1 (6:0, 2:6, 6:2).

Kao da se Nadal naljutio zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << jučerašnjeg slabog izdanja pa je rešio da oduva Japanca sa terena. I to je Biku sa Majorke pošlo za rukom u prvom setu u kom Kei nije uzeo nijedan jedini gem, dakle završio ga je Nadal sa 6:0.

Ipak, nije baš Nišikori bilo koji teniser, pa je probao da promeni stvari u nastavku i potpuno uspeo u tome. Uzeo je Nadalu set na šljaci.

Sve je počelo tako što je oduzeo Špancu servis u trećem gemu, a onda i u sedmom, što je bilo dovoljno da poravna na 1:1. I ubaci Nadala u izazov.

Već u trećem setu Nadal je ponovo uspostavio stil igre sličan u prvom setu, napadao je bekhend Japanca spinovima, uspeo da mu uzme gem na tuđi servis za 3:1 i do kraja rutinski odradio posao uz još jedan brejk do kraja meča.

Na taj način plasirao se u četvrtfinale turnira u Barseloni.

Mogao je Nišikori do jednog od najvećih preokreta u karijeri, potpuno je promenio igru u drugom setu, ali nije imao snage da se do kraja nosi sa snažnim Rafom.

Nadal će u četvrtfinalu igrati protiv Kamerona Norija, a činjenic da je izgubio u Monte Karlu, te da je u dva meča u Barseloni izgubio po set, daje ideju da Nadal možda i nije baš toliko nadmoćan na šljaci kao što je to bilo ranije.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.