Nadal odjavio Španiju

Izvor: B92, 21.Sep.2022, 17:53

Nadal "odjavio" Španiju

Španski teniser Rafael Nadal 24. novembra doputovaće u Čile, treći put u karijeri.

On će u ovoj zemlji učestvovati na egzibiciji u glavnom gradu, Santjagu, gde nije bio devet godina.

Čile će biti jedna od četiri stanice na Rafinoj turneji po Latinskoj Americi, tokom koje će posetiti još i Argentinu, Meksiko i Ekvador.

Pored njega, igraće još Kasper Rud, finalista Rolan Garosa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i US opena, te Alehandro Tabilo, domaći teniser.

Takođe, meč će odigrati i teniseri u invalidskim kolicima, Argentinac Gustavo Fernandes i Španac Martin de la Puente.

"Ovo je neprofitna organizacija. Horhe Jarur nam je rekao: ’Hajde da dovedemo Rafu i da pokažemo šta rade teniseri u invalidskim kolicima’", rekao je Gabrijel Baso, izvršni direktor Fondacije koja sve organizuje.

"On je prvi prihvatio. Uvek je imao srdačne odnose sa Čileom, posebno sa Horheom. Pored toga, rekli smo mu da je to neprofitna manifestacija. Rafa zna ko ga dovodi i šta je cilj svega", dodao je on.

Egzibicija će se održati na stadionu San Karlos de Apokindo u Santjagu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.