Nadal o rivalstvu sa Novakom: Obeležili smo istoriju

Izvor: B92, 20.Maj.2023, 14:51

Nadal o rivalstvu sa Novakom: Obeležili smo istoriju

Rivalstvo Novaka Đokovića i Rafaela Nadala obeležilo je tenisku pozornicu u proteklih 18 godina.

Dva broja jedan odigrali su 59 mečeva, poslednji prošle sezone u četvrtfinalu na Rolan Garosu kada je slavio Španac.

Đoković je nedavno u Rimu za Tenis TV pričao o tome ko su mu najveći rivali i tada je rekao da je za njega ono koje ima sa teniserom sa Majorke, ubedljivo najveće.

"Sve dok igramo, Nadal će uvek biti moj najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rival, bez obzira na mesto na listi ili šta se dešava oko nas", rekao je Novak.

Nadal je onog dana kada je i nezvanično potvrdio da neće igrati na Rolan Garosu, upitan i šta misli o toj Novakovoj izjavi.

"U potpunosti razumem šta Novak kaže, ali on to ne vidi u sadašnjem momentu, to će biti pre u istorijskom smislu. Mi smo obeležili istoriju tenisa sa najviše mečeva, a ja sam živeo sa oba rivala, prvo sa Federerom, a posle i sa Đokovićem. On i ja smo se susretali najviše puta i razumem da me smatra najvećim rivalom. Da, živeo sam u eri sa obojicom, mada sam sa Novakom igrao više puta", rekao je Nadal.

Španski teniser je rekao da ne zna ni kada će biti u stanju da ponovo trenira, ali da bi voleo da karijeru završi na svoj način.

Želja mu je da se 2024. pojavi na nekom od turnira ako to bude bio u stanju, posebno na Rolan Garosu i Olimpijskim igrama u Parizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.