Nadal može da odahne

Izvor: B92, 25.Sep.2023, 15:35

Nadal može da odahne

Španski teniser Rafael Nadal ne ispunjava primarne uslove da nastupi na Olimpijskim igrama, ali bi tamo, ipak, mogao da se nađe.

"Bik sa Majorke" nije nastupio za Dejvis kup reprezentaciju Španije u prethodne dve godine i zbog toga se podigla prašina i prenela vest da neće moći da nastupi u Parizu.

Ipak, postoje izuzeci od pravila Igara, a jedno od njih moglo bi da bude presudno kada je Rafin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nastup u pitanju.

"Ako se teniser isticao u prošlosti u Dejvis kupu ili na Olimpijskim igrama", biće dovoljno da mu se obezbedi igranje na najvećoj sportskoj smotri.

Čini se da nema tenisera koji se više isticao na Igrama od Nadala, čoveka koji je 2008. osvojio zlato u singlu, a osam godina kasnije i u dublu.

Takođe, treba dodati i onih pet titula u Dejvis kupu, uz impozantan skor od 29 pobeda i jednog poraza u dresu sa državnim grbom.

Podsetimo, sličan problem sa nastupom na Igrama imao je Rodžer Federer u Tokiju.

Švajcarac je dobio izuzeće, odnosno dozvolu da igra, međutim, naposletku je odustao – zbog povrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.