Nadal je zapravo mogao da igra Australijan open

Izvor: B92, 08.Jan.2024, 10:17

Nadal je zapravo mogao da igra Australijan open

Rafael Nadal je zbog nove povrede odlučio da se povuče sa Australijan opena, s tim da stepen iste nije toliko ozbiljan kao prošle godine.

Kako je objavio na društvenim mrežama, u pitanju je mikro ruptura mišića zbog koje će pauzirati neko vreme.

Na njegovu sreću, ova povreda je mane ozbiljna i drugačija od one koju je doživeo prošle sezone, koju je praktično celu propustio.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << piše španski "As", povredu koja sada muči Rafu, moguće je sanirati za samo nedelju dana.

Ipak, zbog rovitosti i svega što se dešavalo, tim "Bika sa Majorke" je odlučio da ne rizikuje nastupom na Australijan openu, koji startuje 14. januara.

Mečevi na tri dobijena seta bi vrlo verovatno bili preveliki zalogaj za, i ovako, ne baš spremnog Nadala.

Španac će uskoro nastaviti sa treninzima i pripremama za ono što je njemu najvažnije – sezonu na šljaci, pre svega Rolan Garos i Olimpijske igre.

Podsetimo, Nadal je posle duge pauze nastupio u Brizbejnu, gde je pobedio Dominika Tima i Džejsona Kublera, a izgubio od Džordana Tompsona.

Pročitajte još:

* Nadal odustao od Australijan opena!

* Nadal povukao potez – za Australijan open kakav nije viđen 25 godina

* "Užasna" odluka Nadala: "Jedno je sigurno..."

* Sreća u nesreći za Nadala: "Nije baš toliko loše"

* Kirjos se oglasio zbog Nadala: Toga sam se i ja plašio

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

IPAK JE MOGAO DA IGRA NA AO: Evo zbog čega se Nadal odlučio da pauzira

Izvor: HotSport.rs, 08.Jan.2024

Povredu koja sada muči Rafu, moguće je sanirati za samo nedelju dana Rafael Nadal je zbog nove povrede odlučio da se povuče sa Australijan opena, s tim da stepen iste nije toliko ozbiljan kao prošle godine. Kako je objavio na društvenim mrežama, u pitanju je mikro ruptura mišića zbog koje će...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.