Nadal je moja inspiracija

Izvor: B92, 12.Okt.2022, 17:00

"Nadal je moja inspiracija"

Dominik Tim, bivši šampion US Opena, planira povratak u vrh svetskog tenisa.

Austrijanac je trenutno na 165. mestu na svetskoj listi, a ove nedelje igra na turniru u Hihonu.

Tim se polako vraća na teren posle serije nezgodnih povreda i posebno problema sa ručnim zglobom.

Nedavno je na čelendžeru u renu stigao do finala, a rekao je da mu je uzor što se tiče povratka na teren posle povrede, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rafael Nadal.

"On je verovatno najbolji model za to kako se vraća na teren posle povrede. Nije to uradio samo jednom, već četiri ili pet puta i to posle pauza od po šest meseci i više. I njegova forma posle toga je uvek bila zadivljujuća. Tako da mi je on velika inspiracija", kaže Tim.

Njega su svojevremeno smatrali naslednikom Rafaela Nadala na šljaci, ali su ga povrede sprečile da opravda to poverenje.

Nadal je rekao proletos na Mastersu u Madridu da "nije vreme da se Tim stavlja pod pritisak očekivanja".

Austrijanac smatra da je to bilo sasvim korektno od njega.

"Što se tiče toga što je rekao u Madridu, bio je u pravu. Ovo stvarno nije bilo vreme da se stavljam pod pritisak. Ipak, moarte da počnete to da radite, jer vam pritisak pomaže da se oporavite i igrate bolje."

Kaže i da nijednog momenta nije sumnjao da se se vratiti na teren, iako su povrede bile ozbiljne.

"Nisam pomišljao na povlačenje, i dalje sam mlad, imam 29 godina i želim još mnogo toga da postignem. Mislim da je ispred mene još nekoliko dobrih godina. Tako da ne želim da mislim o povlačenju".

Ima jasan cilj za kraj ove sezone.

"Želim da sezonu završim u Top 100. Bilo bi fantastično da uspem u tome. Pomoći će mi turnir u Hihonu, koncentrisan sam na igru. Imam još prilike da uzmem dosta poena, potrebne su mi dobre igre i pobede da ostvarim plan. Zato sam nastavio sa napornim radom i srećan sam zbog toga kako samo počeo turnir. Nadam se da ću tako nastaviti", rekao je Tim koji je u ponedeljak pobedio Žoaa Souzu sa 6:2, 6:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.