Nadal ZAPUŠIO USTA Kirjosu: Kakav meč!

Izvor: Mondo, 04.Jul.2019, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal ZAPUŠIO USTA Kirjosu: Kakav meč!

Kontroverzni Nik Kirjos i fantastični Rafael Nadal pružili su publici na Vimbldonu nezaboravan meč tokom kog je bilo prelepih sportskih, ali i dosta nesportskih poteza. Pogađate zbog koga...

Videli smo SVE!

Publika na Vimbldonu već u 2. kolu dobila je interesantan duel Nika Kirjosa i Rafaela Nadala, koji su u svakom smislu te reči opravdali očekivanja, pošto smo videli "tonu" prelepih sportskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << poteza, ali i onih "nesportskih" koji su podigli adrenalin, kao i zabavu na viši nivo.

Videli smo Kirjosa koji servira "ispod ruke", svađa se sa sudijom i svojim "boksom", napucava Nadala, ali je i Španac u par navrata pokazao da mu "ključa krv".

Nick Kyrgios with the underarm serve against Nadal! The absolute cheek pic.twitter.com/lSaWhvE6Jh

— Balls.ie (@ballsdotie) July 4, 2019

Nije bio bezobrazan poput Australijanca i nije to ono što je obeležilo njegovu igru, ali je bilo momenata kada ga je Nik Kirjos "ubacio" u svoj ritam, nikako i onaj na terenu - pošto je na njemu Španac ipak bio gospodar.

Posle nešto više od tri sata zabavnog tenisa:

NIK KIRJOS - RAFAEL NADAL 1:3 (3:6, 6:3, 6:7 (5:7), 6:7 (3:7))

U narednom kolu Nadala čeka Žo-Vilfrid Conga, koji neće biti ovako "popularan" izazov poput Nika Kirjosa, pa će makar "nesportska" pažnja sa meča izostati...

Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Španac je prvi set na "Centralnom terenu" dobio bez većih problema (6:3), za samo pola sata tenisa, da bi Australijanac "dodao gas" u drugom setu i odmah napravio brejk. Potom je sačuvao svoj servis, koji je odmah bio u opasnosti, pa je takodošao do prednosti od 4:2 i delovalo je da je na putu da izjednači...

Međutim, kao što smo već navikli od njega - BLOKADA.

Bez osvojenog poena na svoj servis završio je sedmi gem drugog seta, a onda ljutito prišao stolici nakon čega se prvi put "zapalio" i postao ono što smo navikli od njega.

"Lepo je biti tamo gore, moćno, zar ne?", rekao je Kirjos sudiji Domusoi nakon čega je KONAČNO dobio opomenu, a neprijatno je bilo i Nadalu.

#Kyrgios having a go at the umpire pic.twitter.com/YXchbg8gtr

— Lindiwe Suttle (@lindiwesuttle) July 4, 2019

Delovalo je kao da verbalno maltretira arbitra u stolici koji nije znao kako da se odbrani od "otrovnih" strelica Kirjosa, a sve zato što nije znao kome da zameri na loše odigranom gemu.

I ko bi rekao, nakon svega toga - Nik je napravio brejk i izjednačio rezultat.

Već početkom drugog seta u novu raspravu sa sudijom ušao je Kirjos, nejasno je zbog čega, ali zanimljivo je da je za to vreme Rafael Nadal to ignorisao i pimplovao je lopticu.

"Misliš da si važan, a zapravo si niko!", rekao je Nik.

Sve je potom "utihnulo" na neko vreme do osmog gema trećeg seta kada je Nik Kirjos "napucao" Rafu Nadala, posle čega ga je ovaj dugo i značajno gledao, a odmah potom je Španac napravio duplu servis grešku.

Kao da mu je ušao u glavu...



Izvor: YouTube

Uspešno je Nadal dobio pomenuti gem, usledio je taj-brejk, a tamo smo videli bespoštednu borbu i više grešaka Kirjosa, iako je Rafa propustio dve set lopte...

I onda KAKVO slavlje!

Treći set je takođe odlučen u taj-brejku, bez većih neočekivanih izliva emocija dvojice tenisera, a kao i u prethodnom - dobio ga je bolji teniser - Rafael Nadal.

Verujemo da se nije završilo "samo" na ovome, da će Nik Kirjos ostaviti utisak i na konferenciji za medije, a i uoči meča je "zapalio" javnost porukom da "ne bi popio pivo sa Nadalom", dok će interesantno biti videti da li će Rafa nešto reći na to.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.