Nadal: Umoran sam od priča o svom telu

Izvor: B92, 05.Jul.2022, 11:31

Nadal: Umoran sam od priča o svom telu

Rafael Nadal je rekao da se oseća dobro i da je zadovoljan plasmanom u četvrtfinale Vimbldona.

Ipak, španski teniser, koji će za plasman u polufinale igrati protiv Amerikanca Tejlora Frica, dodao je i da je umoran od stalnih pitanja o stanju njegovog tela i povreda koje su ga mučile.

Nadal je na Vimbldonu primećen kako nosi flaster na abdomenu, pa je mnoge interesovalo da li je u pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neka nova povreda.

"Rekao sam već o tome. S jedne strane, stvarno sam umoran da stalno pričam o svom telu. Nije da ne želim da odgovorim na vaše pitanje, ali nekada se umorim i od samog sebe i svih tih problema koje vučem. Ne bih da pričam sada o tome, izvinite. Usred sam turnira i trebalo bi da nastavim? Poštovanje svim kolegama, ali samo se trudim da dam sve od sebe svakog dana. Dovoljno sam zdrav da nastavim da se borim za stvari koje želim", kaže Nadal.

O naredom rivali, Tejloru Fricu, ima visoko mišljenje. Njih dvojica igrali su ove godine u Indijan Velsu, kada je Fric osvojio turnir, a Nadal povredio rebro.

"Šta sam naučio iz tog prošlog meča sas Fricom? Bašp ništa, nula jer sam zadobio frakturz rebra. Nije imalo šta da se nauči, jer iskreno, bol je bio takav da je bilo užasno igrati do kraja. Tada nismo znali da je u pitanju fraktura rebra, ali znao sam da nešto nije uredu, jer je previše bolelo. Očigledno je da Tejlor igra na visokom nivou i da ima sjajnu sezonu".

Svestan je da je Amerikanac značajno napredovao.

"Nedelju pre Vimbldona osvojio je turnir. Ovde je u četvrtfinalu, već ima titulu sa masters turnira. U dobroj poziciji je, iako se ovde ne daju poeni. Šteta za njega, jer četvrtfinale donosi mnogo poena. Biće to težak meč protiv sjajnog igrača, ali ne može se u ovoj fazi ni očekivati lakši protivnik", poručio je Rafa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.