Nadal: Nervozniji sam nego inače

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Maj.2011, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal: Nervozniji sam nego inače

Rafaelu Nadalu se jedna stvar sigurno ne može zameriti – iskrenost u proceni svojih slabosti. Španac nije od onih koji uvek imaju neko opravdanje za lošu predstavu ili poraz. Naprotiv, ako stvari stoje loše, on će ih tako i definisati.
– Nije vetar kriv za moju slabu igru protiv Anduhara. Nikad nije kriv reket, nisu krive žice. Uvek sam ja kriv – objasnio je posle drugog kola u kome je protiv zemljaka koji jedva da je prosek, morao da spašava 1:5 u trećem >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << setu.– Problem moje igre svi znaju, rešenje je mnogo teže.
Nadal je potom iskreno analizirao sve mane svoje igre u poslednjim nedeljama.
– Prvo, ne igram dovoljno agresivno, ne ulazim dovoljno u teren, ne menjam pravac lopte forhendom. Verovatno je to zato što igram nervozno i noge me ne slušaju kako treba.
Rafa definiše i rešenje, ali priznaje da ne uspeva da ga upotrebi.
– Moram nogama brže da se namestim na loptu kako bih mogao da je udarim kako želim. Ako to uspem, igraću kao nekada. Oko 70 odsto loptica u igri su iste. Udaraju se na isti način. Ako uspem da ih odigram kako treba, da kontrolišem poene, to je rešenje.
Nadalova dijagnoza je – nedostatak samopouzdanja.
– Lako je to objasniti. Na treningu igram dobro, a na meču ne. Zato mi ni noge ne rade kako treba. Nervozniji sam nego inače. Ako to ne rešim uskoro, mogu da se pakujem kući, da odem na Majorku na pecanje.
Jedno ohrabrenje je ipak našao.
– Za nijansu sam igrao bolje nego u prvom kolu, ali sam siguran da to nije dovoljno dobro.
Treći rival će biti Antonio Veić, tek 227. teniser sveta sa Malog Lošinja. On je već napravio jedno veliko iznenađenje eliminisavši Rusa Davidenka.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.