Nadal: Nedostajeće nam Ferer, Federer: Poštovanje za ratnika

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2018, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal: Nedostajeće nam Ferer, Federer: Poštovanje za ratnika

David Ferer okončao je tenisku karijeru u 36. godini, a osim zemljaka Rafaela Nadala s kojim je igrao poslednji meč, poštovanje mu je ukazao i Rodžer Federer.

Nažalost, Ferer je zbog povrede morao da preda svoj poslednji nastup u karijeri u 36. godini na startu US Opena.

- Bilo je posebno jer sam završio poslednji GS na centralnom terenu sa mojim dobrim prijateljem Rafaelom. Tužan sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << što nisam mogao da završim meč. Ali nije problem. Ja sam srećan čovek - rekao je Ferer.

From one warrior to another...@DavidFerrer87@RafaelNadal#USOpen pic.twitter.com/xg8MFHTBrC— US Open Tennis (@usopen) August 28, 2018

Ferer je tokom karijere osvojio 27 ATP titula, a najbolji plasman ostvario je u julu 2013. kada je bio treći igrač sveta. Najveći uspeh na GS bilo mu je finale Rolan Garosa 2013, dok je dva puta stizao do polufinala USO.

- Delili smo mnogo važnih trenutaka u karijerama. On je dobar prijatelj, dobra osoba. Nedostajaće nam na Turu. Ceo Tur ga voli - rekao je Nadal.

Poznat pod nadimkom "Buldožer" zbog nepokolebljive i uporne odbrane, Ferer je tokom karijere doživljavao brojne uspone i padove.

Farewell, @DavidFerrer87!

We will miss you and your warrior spirit in Flushing Meadows...#USOpen pic.twitter.com/1lRX73wA7u— US Open Tennis (@usopen) August 28, 2018

Razočarani trener ga je zatvarao u ormar, a jednom je frustriran igrom kratko napustio tenis i radio na gradilištu. Međutim, osim brojnih ATP titula tokom karijere je tri puta osvojio i Dejvis kup sa Španijom.

- Krajnje poštovanje za ratnika - odao je poštovanje Fereru i Rodžer Federer.

Ultimate respect for road warrior @DavidFerrer87— Roger Federer (@rogerfederer) August 28, 2018
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Nadal: Nedostajeće nam Ferer; Federer: Poštovanje za ratnika

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Avg.2018

David Ferer završava karijeru u 36. godini, a osim zemljaka Rafaela Nadala s kojim je igrao posljednji grend slem meč, poštovanje mu je ukazao i Rodžer Federer.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.