Nadal: Moram da budem ponosan na način na koji sam igrao protiv Tima

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jan.2024, 16:59

Nadal: Moram da budem ponosan na način na koji sam igrao protiv Tima

Španac se posle skoro godinu dana vratio na teren.

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je da je srećan zbog pobede protiv Austrijanca Dominika Tima u prvom kolu ATP turnira u Brizbejnu i dodao da je ponosan na svoju igru posle pauze od skoro godinu dana. Nadal je ranije danas pobedio Tima rezultatom 7:5, 6:1. Ovo je bio prvi meč španskog tenisera >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u singlu posle skoro godinu dana. Nadal nije igrao još od 18. januara prošle godine kada je izgubio u drugom kolu Australijan opena od Mekenzija Mekdonalda.

 - Danas je iskreno, veoma emotivan i vrlo bitan dan posle verovatno jedne od najtežih godina u mojoj teniskoj karijeri. Imao sam priliku da posle godinu dana igram pred neverovatnim navijačima. Moram da budem ponosan na način na koji sam odigrao danas. Držao sam dosta dobar nivo, to je nešto zbog čega smo ponosni. Ja, ceo moj tim i moja porodica, koji su svakog dana tokom prošle godine bili uz mene - rekao je Nadal posle meča, prenosi zvanični sajt ATP-a.

Meč između Španca i Austrijanca je trajao 90 minuta.

 - Prvi set je bio izjednačen, obojica smo dobro servirali. Odlično je igrao dok nisam napravio prvi brejk. To je bio prelomni trenutak u meču. Znam da je i Dominik imao teške trenutke sa povredama, tako da sam srećan što ga vidim na terenu i želim mu sve najbolje u nastavku karijere - dodao je španski teniser.

Nadal je trijumfom protiv Tima stigao do 1069. pobede u karijeri. On trenutno zauzima četvrto mesto po broju pobeda iza Džimija Konorsa (1.274), Rodžera Federera (1.251) i Novaka Đokovića (1.088).

 - To mi danas nije mnogo bitno. Najbitnije mi je bilo da sam naporno radio kako bih stigao do ovog nivoa - istakao je Španac. - Imam sjajne ljude oko sebe, primam dnevno na hiljade poruka. Nedostajalo mi je sve ovo, nedostajalo mi je da budem zdrav i konkurentan na Turu. Tokom cele karijere imam sjajnu podršku ovde u Australij i ne mogu dovoljno da vam zahvalim na svemu ovome.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.