Nadal: Ispunio mi se san

Izvor: RTS, 01.Feb.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal: Ispunio mi se san

Prvi teniser sveta Rafael Nadal izjavio je da mu se ispunio san jer je osvojio svoj prvi trofej na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu i dodao da je njegov protivnik Rodžer Federer najbolji igrač protiv kojeg je ikada igrao.

"Ovo je za mene vrlo specijalan trofej. Ostvario mi se san, osvojio sam jedan Gren Selm na tvrdoj podlozi. Naporno sam trenirao celog života kako bih unapredio igru i van šljakastih terena. Srećan sam zbog titule", rekao je Nadal >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na konferenciji za novinare posle meča.

Nadal je pobedio Federera u finalu Australijan opena sa 3:2 po setovima (7:5, 3:6, 7:6, 3:6, 6:2) i tako osvojio svoj prvi trofej u

Melburnu a šesti Gren Slem u karijeri. On je tako postao prvi Španac osvajač trofeja u Melburnu, ali i sprečio je Švajcarca da izjednači rekord Pita Samprasa od 14 osvojenih Grend slem titula.

"Danas je bilo mnogo emocija na terenu. Igrao sam protiv najboljeg igrača kojeg sam ikada video. Žao mi je zbog Rodžera, ovo mu je bilo važno. On je veliki šampion, on je najbolji. On je važna osoba za sport, zar ne?", rekao je.

Prvi teniser sveta je posle današnjeg trijumfa uspeo da osvoji Gren Slem titule na sve tri podloge (trava, šljaka, tvrda podloga), što Federeru nije pošlo za rukom, jer do sada nije uspeo da osvoji Rolan Garos.

"Ovo mi je prvi Gren Slem na tvrdoj podlozi pa je zbog toga i specijalan trofej. Ali nisam baš uživao u trijumfu jer sam previše umoran. Otišao sam u svlačionicu i vrtelo mi se u glavi. Bio sam srećan, ali u isto vreme, bilo mi je mnogo teško", dodao je on.

Na pitanje novinara koliko može da osvoji Gren Slemova, jer ima tek 22 godine, pošto svi pričaju o Federerovim i Samprasovim rezultatima Nadal je rekao: "Sada imam šest trofeja. Srećan sam sa šest. Sigurno je da ću nastaviti da unapređujem svoju igru i da ću nastaviti da osvajam titule."

Nadal je istakao da je u svaku titulu uložio mnogo napora.

"Znam koliko sam teško osvojio svaku titulu. Ne znam da li ću osvojiti još neku, ali sigurno je da ću pokušati. Kada sam osvojio prvu, nisam znao da će ih biti još. Nikada ne znate kada će to prestati", dodao je.

Novinari su pitali da li je meč bio fizička ili mentalna bitka, Nadal je rekao: "Ne znam. Mislim da je on napravio više grešaka u petom setu. Zbog toga sam dobio meč, zar ne?".

Posle trijumfa na Vimbldonu i današnjeg u Melburnu Nadal i dalje ne misli da je teniski kralj.

"Ne, ne. Iskreno ne. Ne znam. Osvojio sam važne titule u karijeri, ali nisam bio ništa bolji pre pet sati nego što sam sada. Pre meča morate da znate ko ste, ali isto tako i posle meča. Ostajete isti", smatra on.

Nadal je rekao i da je bio malo zabrinut za svoju igru posle polufinalnog meča sa Fernandom Verdaskom koji je trajao pet sati i 14 minuta, što je bio najduži meč u istoriji Australijan opena.

"Bio sam zabrinut jer sam bio malo umoran. Razgovarao sam sa trenerom, rekao mi je da izađem na teren, da se borim i verujem u pobedu. To sam i uradio i bilo je dobro", rekao je on.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.