Nadal: Do pobede uz patnju, daću sve od sebe da osvojim

Izvor: B92, 28.Jan.2022, 08:57

Nadal: Do pobede uz patnju, daću sve od sebe da osvojim

Španski teniser Rafael Nadal izneo je utiske na terenu posle pobede nad Mateom Beretinijem.

Nadal je posle četiri odigrana seta savladao Beretinija i igraće finale na Australijan openu.

Pokušaće da postane četvrti igrač u istoriji i drugi u Open eri posle Novaka Đokovića koji je osvojio sve grend slemove najmanje dva puta.

Nije bio lak meč protiv Beretinija.

"Mislim da sam bolje počeo meč, bio sam bolji u prva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dva seta i ona su bila najbolja do sada na turniru. Mateo je još jednom pokazao da je dobar teniser, u trećem setu je počeo da pogađa, a ja nisam igrao moju igru, servis mi nije funkcionisao. U četvrtom setu je takođe igrao sjajno, a posle toga sam uz patnju uspeo da dođem do pobede. Uspeo sam da budem ovde gde jesam", rekao je Nadal.

O Mateu Beretiniju.

"Igrao je finale na Vimbldonu, polufinale ovde... sve je bolji i bolji, jedan je od najboljih igrača na turu i pred njim je sjajna budućnost".

Kako se oporavio posle četvrtfinalnog meča i duela protiv Šapovalova?

"Dan posle četvrtfinala osetio sam se još mnogo teže, nisam trenirao, izbegao sam trening. Samo 15 minuta sam dan kasnije bio na terenu, a onda sam uspeo da se vratim u ritam pre ovog meča, bilo je veoma teško sve to. Morao sam da nastavim da radim naporno da bih došao ovde gde sam sada".

O uslovima?

"Kao što svi znaju, ja više volim na otvorenom, ali ovaj stadion je sjajan i sa zatvorenim krovom, publika je sjajna i uživao sam u atmosferi. Znao sam pre početka meča da će krov biti zatvoren i bez obzira na to došao sam da igram i da uživam".

O finalu?

"Za mene je sve o Australijan openu sada pre svega drugog, ovo je neverovatan događaj. Bilo je u mojoj karijeri dosta problema sa povredama, ranijih šansi, onaj poraz od Rodžera 2017. godine, jedva sam osvojio trofej ovde 2009. godine i evo smo sada ovde i pokušaću da osvojim, daću sve od sebe", zaključio je Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.