NADAL O ĐOKOVIĆU I ALKARAZU: Nisam to očekivao od Novaka, mislio sam da će Karlos da ga spreči

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2023, 16:00

NADAL O ĐOKOVIĆU I ALKARAZU: "Nisam to očekivao od Novaka, mislio sam da će Karlos da ga spreči"

Dotakao se i svoje povrede.

Španski teniser Rafael Nadal u intervjuu za agenciju EFE govorio je najviše o stanju povrede, ali se dotakao i Novaka Đokovića.

Priznao je Rafa da i dalje oseća bolove, da postoji mogućnost da ipak ne zaigra na Australijan openu.

Odgovorio je da li je očekivao toliku razliku između Novaka i ostalih igrača.

- Svi znamo da je Đoković >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ono što jeste i da je postigao nešto istorijsko, nešto što nikada ranije nije postignuto i ostaje samo da mu čestitam. Zamišljao sam Đokovića da osvoji grend slem, ali nisam ga zamišljao da osvoji tri jer mislim da tamo je još jedna mlada generacija koja je veoma moćna. Pa, mislim da je Karlos (Alkaraz) imao odličnu priliku na Rolan Garosu da spreči Đokovića da osvoji tri, ali nažalost ono što mu se desilo fizički... Iako je kasnije nadoknadio i postigao nešto istorijsko za naš sport, na Vimbldonu, i srećan zbog toga - rekao je Nadal.

Pohvalio je zemljaka Alkaraza.

- Verujem da je Karlos superiorniji od ostalih i realnost je da Novak ima ogromne zasluge i moramo da mu čestitamo na svemu što radi, što sam ranije rekao, nešto što nikada ranije nije urađeno. Mislim da ima i drugih igrača sa visokim nivoom kao što je Janik Siner, kao i drugi, Holger Rune koji je dobro počeo sada ima nešto slabije rezultate - zaključio je Rafa.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.