NADAL KAO NOVAKOVA ZLA KOB: Dve stvari ugrožavaju Novakovu karijeru i težnju da bude GOAT!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2020, 19:41

NADAL KAO NOVAKOVA ZLA KOB: Dve stvari ugrožavaju Novakovu karijeru i težnju da bude GOAT!

Analiza...

Džim Kurijer, nekadašnji teniser, analizirao je nadmetanje Novaka, Nadala i Federera.

Kurijer je ostao upamćen kao igrač koji je osvojio četiri Grend slema, ali i teniser koji je 1992. godinu završio kao prvi teniser sveta, odmah iza Pita Samprasa.

Samprasov rekord od šest godina završenih na prvom mestu ATP rang liste će ove godine izjednačiti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Novak Đoković, osvajač 17 Grend slem trofeja.

Junajted je pobedio PSŽ u prvom kolu Lige šampiona, a Lajpcig Bašakšehir, i obe ekipe u dobrom raspoloženju čekaju večerašnji (21.00) duel na Old Trafordu. Kvota na keca je 2,25, iks je 3,40, a dvojka 3,20, dok opklada GG3+ nosi kvotu 1,95. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Junajted - RB Lajpcig.

- Kada ocenjujemo najveće svih vremena imamo tendenciju da precenimo velike titule u singlu. Nedelje provedene na prvom mestu, kao i godine završene na prvom mestu, su takođe veoma važne kako bismo najbolje sagledali situaciju - rekao je Kurijer za "tennis.com".

Amerikanac je uporedio Samprasov rekord sa Đokovićevim, koji će postaviti ukoliko u sredu pobedi Bornu Ćorića.

- Pitovih šest godina zaredom je neverovatno. Za to je, osim nadmoćne igre, bilo potrebno imati i fizičku i mentalnu konstantnost. Novakova sposobnost da pronađe svoje mesto igrajući sa Federerom i Nadalom je podjednako teško kao i Pitovih šest godina u nizu - objasnio je Kurijer.

Jim Courier: This is a year for tennis to help each other and survive http://ow.ly/nRkQ50zfF2u #jimcourier #courier #tennis #lockdown #shutdown #notennis #coronavirus #quarantine

Објава коју дели Tennis World (@tennis_world_usa) дана 16. Апр 2020. у 12:00 PDT

Da li je šest godina na vrhu ATP rang liste maksimum za Srbina?

- Mislim da on može da bude "broj 1" još dugo ukoliko ostane fokusiran i zdrav. Postoje samo dve stvari koje možda mogu da ga spreče u tome, a to su – zdravlje i Nadal - jasan je 50-godišnjak sa Floride i podvlači:

- Biti "broj 1" na kraju godine u bilo koje vreme je velika čast i ja sam na to veoma ponosan. Nema sumnje da je Novak dominirao u muškom tenisu ove godine, ponovo. Statistika ne laže.
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal,   Tenis

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Samo dvije stvari mogu da zaustave Đokovića"

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Okt.2020

Nekadašnji američki teniser Džim Kurijer, čovjek koji je 1992. godine bio najbolji igrač svijeta, rekao je da samo dvije stvari mogu da zaustave Novaka Đokovića.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.