Moja: Nadal se takav rodio

Izvor: B92, 18.Jun.2020, 16:29

Moja: Nadal se takav rodio

Nekadašnji španski teniser Karlos Moja govorio je o Rafaelu Nadalu.

Moja već neko vreme sarađuje sa drugim teniserom sveta, nakon što mu je to mesto ustupio Rafin stric Toni.

Nadal je osvojio 19 Grend slem titula i važi za jednog od najboljih tenisera svih vremena.

"Mislim da se on takav rodio. Možete mnogo toga da naučite, to je sigurno. On je naučio mnogo stvari i napredovao, ali to nešto morate da imate", izjavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Moja u specijalnoj epizodi "Teniske legende" na Eurosportu.

Rafa nije prvi profesionalni sportista u svojoj porodici. Njegov stric Migel Anhel Nadal bio je reprezentativac Španije i fudbaler Barselone.



"Njegova pozadina je dosta dobra, on u porodici ima profesionalne sportiste i to je sigurno pomoglo. Ako tako nešto može da se nauči, onda bismo imali mnogo Rafa, a to nije slučaj",
jasan je Moja, koji podvlači:



"Niko nije očekivao momka sa Maljorke da osvoji 19 Grend slem titula, 12 na Rolan Garosu. Za mene je bilo veliko iznenađenje kada je osvojio Vimbldon. Maljorka je mirno ostrvo. Nas zovu 'Mirni momci sa ostrva' i to je atmosfera koju imamo ovde, opušteni smo. Volimo da 'kuliramo' i mislim da je i Rafa takav. Ali, kad izađe nateren, on postaje zver",
kaže bivši "broj 1".

Španac je govorio i o temperamentu svog sunarodnika.

"On daje više od 100 odsto. On nikada ne odustaje, uvek se bori. Čak i kada gubi vi, kao trener ili kao agent, znate da je on dao sve od sebe. Takav stav nemate kod mnogo igrača, tako da mislim da je to što je sa ostrva i što je takav ima veze sa tim", zaključio je Moja.
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal,   Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.