Mašina dostiže optimalnu temperaturu: Nadal pregazio mušteriju Berdiha za finale Madrida

Izvor: MozzartSport.com, 09.Maj.2015, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mašina dostiže optimalnu temperaturu: Nadal pregazio mušteriju Berdiha za finale Madrida

Španac lakše nego što se očekivalo savladao Čeha i sutra će se boriti za petu titulu u španskoj prestonici

Rafael Nadal je na pragu prve titule od početka sezone na šljaci, ako ne računamo onaj izlet u Buenos Ajresu tokom sezone na betonu. Španska mašina polako dostiže optimalnu temperaturu pred konačan obračun sa Đokovićem na Rolan Garosu. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Nadal je danas skoro, pa rutinski savladao Tomaša Berdih 7:6 (7:3), 6:1 i plasirao se u finale Mastersa u Madridu.

Bilo je sumnji u Nadalovu formu posle Monte Karla i Barselone, ali „Bik sa Majorke“ je danas odirgao jednu od najboljih partija u sezoni. Berdih se opirao u prvom setu, imao je probleme u devetom i 11. gemu da sačuva sersvis i nekako je ušao u tajbrejk, ali tamo nije imao šansu. Nadal je bio skoro perfektan u „13. igri“.

Drugi set je bio klasična demonstracije sile nad Čehom. Proradio je moćni Nadalov forhend i sa dva brejka je ekspresno rešio meč u svoju korist. Osvetio se Berdihu za poraz u četvrtfinalu Australijan Openu, pre kojeg je imao 17. vezanih pobeda u međusobnim duelima. Sada Španac bodi 19:2 u okršajima sa najboljim češkim teniserom. Nadal će protiv pobednika meča Nišikori - Mari igrati za peti trofej u Madridu, 28. titulu na turnirima iz Masters serije i ukupno 66. šampionski pehar na ATP turu.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.