MEKINRO IZNEO PREDLOG: Traži POVLAŠĆEN status za Rafaela Nadala

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2023, 13:23

MEKINRO IZNEO PREDLOG: Traži POVLAŠĆEN status za Rafaela Nadala

Ovo bi bio presedan.

Patrik Mekinro, bivši selektor Dejvis kup tima SAD i brat legendarnog tenisera Džona, ima predlog za organizatore Rolan Garosa.

Nadalov nastup ove sezone i dalje pod znakom pitanja, jer se još oporavlja od povrede kuka, Mekinro kaže da bi bilo fer da organizatori promene svoja pravila o postavljanju nosilaca.

- Pao je na 15. mesto, biće interesantno na kom mestu će doći u Pariz. Teniska federacija Francuske uvek žreb zasniva na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ATP listi, uvek su sledili ta pravila renkinga. Kada je Rafa igrao sa Đokovićem u četvrtfinalu, nije mi se dopalo, ali neće to menjati. Ako nisu prošle godine, ne mogu da zamislim da će sada staviti Rafu za prvog ili drugog nosioca, što lično mislim da bi trebalo da urade. Barem da bude u Top četiri, jer sada, ako ne napravi neki čudesan niz na turnirima na šljaci, što se čini nemogućim jer još ne igra, u vreme kada dođe na Rolan Garos biće daleko van prvih deset - rekao je Patrik Mekinro.

Ostaje pitanje u kakvoj formi vratiti Nadal.

- Pitanje oko Nadala je daleko kompleksnije. Ne znamo hoće li biti spreman. Videli smo neke video snimke kako trenira. On obično voli da igra na šljaci pre toga, da se pripremi. On je tip igrača kojem su potrebni mečevi, ali da li mu je potrebno toliko njih u ovoj fazi karijere? Ako je fizički spreman, to je najvažnije za njega, jer onda može da igra. U prva dva kola obično nokautira protivnike. To mu omogućava da igra, da prikupi nekoliko sati na terenu - zaključio je američki stručnjak.
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.