Koreča: Rafin izostanak daje šanse Novaku i Alkarasu

Izvor: B92, 19.Maj.2023, 16:33

Koreča: Rafin izostanak daje šanse Novaku i Alkarasu

Odustajanje Rafaela Nadala od Rolan Garosa i najava da bi uskoro mogao da okonča karijeru, naišla je na odjek u teniskim forumima.

Aleks Koreča, nekada drugi teniser sveta, smatra da će odluka Nadala pre svega dati krila onim igračima koji su se nadali da bi u Parizu mogli da dođu do pehara.

Koreča je apostrofirao Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa kao one koji bi najviše mogli da profitiraju od odustajanja španskog tenisera.

"Odluka će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imati masivan uticaj. Na koji god turnir da dođete, ako tamo nema Nadala, onda imate rupu u žrebu, neko nedostaje. Ako je to još i Rolan Garos, to nije samo rupa, ceo svet nedostaje! To će učiniti da drugi igrači veruju da mogu da osvoje Rolan Garos. Tako nešto igrači sada sigurno osećaju", kaže Koreča.

Osvajanje titule stavlja igrače i pod veliki pritisak, ali Koreča kaže da to nije najveći problem.

"To nužno ne znači i više pritiska za one koji osećaju da mogu da osvoje turnir. Biće tužni zbog Rafe, ali će im pasti kamen sa srca zbog njih samih, imajući na umu da najveći igrač na šljaci u istoriji tenisa, neće biti tamo. Kada ste favorit turnira i kada nema jednog od najvećih protivnika, morate da se nosite sa sobom i svojim pritiskom. Iznutra, imate osećaj da vam je data veća šansa da osvojite turnir. Tako će se oni osežati što Rafa ne igra".

Španci će imati drugog aduta, Karlosa Alkarasa.

"To će svakako uticati na Alkarasa. Sve oči biće na njemu i Novaku i ostalim potencijalnim favoritima, ali kao Španac koji zna da Rafa nije tamo, pažnja će biti na njemu. Znajući Alkarasa, on će znati da se nosi sa tim, siguran sam. On to voli, što je divno i impresivno, ali će definitivno morati da se nosi sa svom tom pažnjom jer će ga svi videti kao favorita i budućeg španskog osvajača", dodao je Aleks.

Iskusni stručnjak smatra da je za mladog tenisera bilo dobro što je poražen u Rimu jer je time dobio vremena da se odmori i koncentriše, ali dodaje i da će ceo tim oko njega morati da radi na tome da sa njega skine breme favorita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.