Koreča: Ovo je najteža Rafina sezona

Izvor: B92, 25.Avg.2022, 14:22

Koreča: Ovo je najteža Rafina sezona

Forma Rafaela Nadala, nekoliko dana uoči početka US Opena, jedna je od tema u svetu tenisa.

Španski teniser je od povlačenja sa Vimbldona, odigrao svega jedan meč, nedavno u Sinsinatiju, ali je poražen od Borne Ćorića.

Čini se da mu povreda stomačnog mišića i dalje predstavlja problem, ako ništa drugo u psihološkom smislu, jer na tom meču nije mogao da servira jačinom kojom je želeo. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Svakako da je Nadal veoma oprezan, što je sasvim i normalno posle takve povrede (pucanje mišića od sedam milimetara), ali pitanje je i koliko će nedostatak kvalitetnog treninga uticati na njegove igre u Njujorku.

"Mislim da ipak ne bi trebalo da budemo previše zabrinuti. Naravno da bi za njega bilo sjajni da je mogao da odigra tri meča pre US Opena. I to bi bilo sasvim dovoljno. Ipak, to bi mogao da dobije na početku turnira sa nešto lakšim mečevima. Prošle nedelje je izgubio od Ćorića, ali je to u redu, posebno ako je to momak koji vas je pobedio, na kraju osvojio turnir. I tada ste mnogo opušteniji. Tako sam se uvek ja osećao, verujem da je isto i kod drugih. Kad izgubiš od nekog, navijaš da on osvoji turnir, jer želiš da se osećaš dobro i kažeš, izgubio sam od njega jer je bio u formi. I to je Ćorić i pokazao", kaže Aleks Koreča, stručni komentator Eurosporta.

On je dodao i da veruje da Nadal, posel tog meča, misli kako nije daleko od forme top igrača.

"Potrebno mu je samo nekoliko mečeva u Njujorku. I opet će biti vrlo opasan, jer će biti miran znajući da je osvojio Australijan open iz slične pozicije, što je bilo neverovatno, i iznenađujuće, posebno zbog načina na koji je dobio turnir. Jer izašao je iz mnogo problema. Šteta je što nije imao par dodatnih mečeva. Ipak, siguran sam da je smiren što se tiče svoje igre. I ima iskustvo da zna kako da je nosi sa velikim pobednicima na turnirima", dodao je Koreča.

Na pitanje, da li bi u slučaju da pobedi u Njujorku, ovo mogla da se smatra najboljom sezonom Rafaela Nadala, bivši broj dva svetskog tenisa je rekao da je to teško proceniti.

"Teško je to reći kada ste toliko dobri. Imate mnogo važnih turnira u karijeri. Kako da znate koja vam je najbolja sezona? Moramo da sačekamo, ali svakako da bi ovo mogla da bude jedna od iznenađujuće dobrih sezona jer je prošao dug put od Melburna. Pre Rolan Garosa nismo znali da li će igrati i da li će biti u stanju da pobedi tamo. Potrudiće se. Sačekajmo. Ovo što je radio ove sezone bilo je jako teško za njega. Mislim da je ovo jedna od najtežih sezona za njega u karijeri, pre svega od toga kako je počeo i kroz šta je sve prolazio sredinom sezone. Posle Indijan Velsa je osetio opasnost i morao je da propusti neke turnire na šljaci. Kad se vratio, imao je problem sa stopalom i onda je otišao u Pariz i osvojio iznenada Rolan Garos, tako da sam impresioniran onim što radi. Znam ga još iz dečačkih dana. Ne znam kako može da se tako dobro prilagodi svim situacijama. On je verovatno najbolji sportista kojeg sam sreo u tome kako se nosi sa problemima, a to je jako teško", zaključio je Koreča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.