Konors: Ako ste Nadal, Federer, ili ja...

Izvor: B92, 11.Feb.2024, 09:37

Konors: Ako ste Nadal, Federer, ili ja...

Džimi Konors, legenda svetskog tenisa, pričao je o svojim iskustvima pred kraj karijere, poredeći pritom Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Amerikanac je u podkastu "Prednost Konors" rekao kako se pred kraj karijere, mučio sa povredama i nije uspevao da ostana na liniji velikih fizičkih zahteva igre.

"Iako sam stario, znao sam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da moram da uložim više vremena u to da treniram jače, jer sam igraio protiv mlađih igrača. Takođe sam razumeo da to nisam mogao da radim previše i zato sam se povređivao", kaže Konors.

Bivši broj jedan svetskog tenisa imao je pred kraj karijere bljesak na US Openu, 1991. kada je stigao do polufinala.

Zato je svim igračima koji dolaze u pozne teniske godine dao poseban savet.

"Kada starite, bilo da su u pitanju Nadal, Federer ili Pančo Gonzales, koji je igrao dobro u svojim četrdesetim, ili jednostavno ja, onda morate da rešite na svoj način kako da se odnosite prema svom telu", zaključio je Konors.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.